open-navfaktor-logo
search
Nova bruka
Sramota FSBiH: Da li je Sakib Sok Malkočević ovo zaslužio?
Sakib Sok Malkočević, najuspješniji selektor fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, preminuo je jučer nakon duge i teške bolesti.
25.10.2020. u 19:54
get url
text

Bivši fudbaler i trener Slobode tri puta je odveo naše kadete na Evropsko prvenstvo, ali to nije bilo dovoljno da mu Fudbalski savez BiH oda počast.

- Bruka je i sramota Fudbalskog saveza BiH što današnje utakmice Premijer lige nisu počele minutom šutnje - kategorični su i jedinstvenog stava sportski radnici i ljubitelji fudbala u našoj zemlji.

Delegati današnje tri utakmice Mladost - Borac, Sarajevo - Krupa i Radnik - Sloboda, nisu dobili znak iz FSBiH da obavijeste domaćine kako bi minutom šutnje odali počast Malkočeviću. Na Koševu je bila minuta šutnje, ali za Kenana Žigu, bivšeg uposlenika i navijača FK Sarajevo, a ne za Sakiba Malkočevića. 

Ovo je veliki propust Komiteta za takmičenje, kojim predsjedava Milorad O. Lale, te sektora za sport na čijem čelu je Elmir Pilav, direktor Sektora za sport u FSBiH.

Kada je pisati prijave protiv trenera i sportskih radnika koji dignu glas protiv nepravde u FSBiH, Lale i Pilav su brzi na ruci i ekspresno pišu disciplinske prijave. Ali, kada treba ispoštovati legendu bh. fudbala, onda se skrivaju u mišijim rupama.

Neka im je na čast! Valjda će se sjetiti da ogromnu grešku i nepravdu isprave do narednog vikenda... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.