open-navfaktor-logo
search
Sve zbog navijača
Slovenci pišu kako su počeli neredi u Mariboru: Kakva je bila uloga Edina Džeke?
Revanš utakmica trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige između Maribora i Fenerbahčea prekinuta je sinoć zbog nereda na tribinama u 66. minuti.
18.08.2023. u 11:51
get url
text

VEZANI TEKST - Haos na gostovanju Fenerbahčea u Sloveniji, utakmica prekinuta

Portugalski sudija Fabio Verissimo prekinuo je meč nakon incidenata koje su izazvali navijači na stadionu Ljudski vrt u Mariboru.

Navijači Fenera ispraćeni su sa stadiona nakon što se napetosti na tribinama nisu smirile uprkos intervenciji policije. Nakon toga meč je nastavljen, a Fener je slavio sa 3:0 i sa ukupnih 6:1 prošao je u play-off Konferencijske lige.

Slovenski mediji danas su otkrili i šta je bio razlog nereda na stadionu Maribora. Kako piše Nogomania navodno je neko ukrao zastavu gostujućim navijačima, zbog čega su "potpuno poludjeli" i isprovocirani ovim potezom krenuli su u obračun sa domaćim navijačima.

- Zaštitari i policija spriječili su sukob s domaćim navijačima. Situacija je bila prilično napeta. Završilo je tako što je policija ispraznila tribinu na kojoj su bili navijači turskog kluba - piše Nogomania.

Također, isti izvor navodi kako je oduševio Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, tješio povrijeđenog člana osiguranja na stadionu, koji je pogođen predmetom u glavu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.