open-navfaktor-logo
search
Izbor predsjednika
"Slobodaši" pozivaju na zakopavanje ratnih sjekira, Mujkanović ne šalje prijavu
Rok za prijave po javnom pozivu FK Sloboda za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora kluba istječe danas.
05.01.2024. u 10:09
get url
text

Crveno-crni su ostali bez klupskog rukovodstva poslije burne sjednice Skupštine 7. decembra 2023. godine kada je Senad Mujkanović podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika, a njegovom ostavkom razriješen je kompletan upravni odbor. Iako je ostavka bila neopoziva, u nastavku sjednice članovi skupštine su istu i prihvatili.

Prema saznanjima Faktora, interesovanje za javni poziv Slobode uopće nije veliko. Nasuprot! Neke informacija govore da uopće nema prijava za prvog čovjeka kluba iako je javnost baratala s mnogim imenima, a posljednje u nizu je privrednik Samir Subašić, koji je bio dio Mujkanovićeve "ekipe" u UO.

U javnosti se pojavila informacija da će Senad Mujkanović ponovo aplicirati za poziciju prvog čovjeka Slobode, ali kako smo uspjeli saznati on do isteka roka ne namjerava poslati prijavu, odnosno ostaje pri ranijem statvu da je rad u trenutnim uvjetima nemoguć i da više ne želi sarađivati s ljudima koji su pridonijeli tome da Sloboda danas nema premijerligaški status.

U Udruženju građana "Slobodaši Tuzla" zabrinuti su za stanje u klubu koji je nedavno proslavio 104. rođendan. Oni ne sjede skrštenih ruku, ulažu napore, lobiraju... Apelovali su na "zaraćene strane" da zakopaju ratne sjekire i obave još jedan razgovor.

- S obzirom na to da se za sada javno ne može naslutiti interes nekog provjerenog sportskog radnika, kojeg smatramo dobrim rješenjem, skupili smo se danas da zajedno apelujemo na "zaraćene" strane, Skupštinu i smijenjeni UO FK Sloboda, da pokušaju približiti stavove, zakopati ratne sjekire i obave još jedan konkretan razgovor. Bez obzira koje su nesuglasice u pitanju i šta se dešavalo iza zatvorenih vrata u prvoj polusezoni, činjenica je da je naša svetinja vođena vrlo dobro i da smo uz najatraktivniji i najefikasniji fudbal, od početka sezone držali čvrsto prvo mjesto - saopćili su iz ovog UG.

- Mišljenja smo da FK Sloboda ne smije propustiti šansu da zadrži prvo mjesto i vrati se tamo gdje pripada, te smatramo da treba održati kontinuitet dobrog rada prethodne uprave i već stvorenu koheziju između njih i igrača. Iskustvo i energija koju nesumnjivo posjeduje gospodin Mujkanović, uz pomoć grada Tuzle, navijača i stručnost fenomenalnog trenera Nalića, Sloboda može do cilja, a nadamo se da je povratak u Premijer ligu BiH još uvijek cilj aktuelnih upravljačkih organa FK Sloboda. U interesu svih Tuzlaka, grada i kantona, te navijača širom svijeta je da lični konflikti, uzdrmani ego i inat pojedinaca budu potisnuti u stranu i da prednost dobije razum i ljubav prema Slobodi - zaključili su.

Slobodaši su izrazili i zabrinutost, jer prema njihovom mišljenju, Crveno-crni su već trebali kadar ojačati sa par provjerenih igrača, imati plan priprema, dogovorene kontrolne utakmice, ali klub o tome još nije obavijestio javnost.

Nezavanično, Sloboda bi sa radom trebala krenuti 9. januara, kada će trener Zlatan Nalić obaviti prozivku. Sve ostalo, za sada, je nepoznanica.

Sloboda je jesen u Prvoj ligi FBiH okončala na prvoj poziciji sa 36 bodova, što je tri boda više u odnosu na drugoplasiranu Stupčanicu.

Tuzlaci proljetni dio sezone otvaraju domaćom utakmicom osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine (10/11. februar) protiv Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.