open-navfaktor-logo
search
Stručni štab
Sloboda izabrala Nalićevog asistenta, čeka se još trener golmana
Zlatan Nalić, iskusni trener koji je posao učio u Švedskoj, vodit će tuzlansku Slobodu s kojom će imati samo jedan cilj - povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
16.07.2023. u 12:33
get url
text

Kao što smo već pisali on je već dogovorio sve uvjete, vodio je i treninge, ali se čeka da riješi "tehničke probleme" kako bi i zvanično bio imenovan za stratega Tuzlaka.

Njegov prvi pomoćnik bit će Darko Mitrović, a u stručnom štabu će raditi i Eldin Čengić, talentovani trener sa UEFA A licencom.

Čengić je na Transfermarktu već predstavljen kao pomoćni trener Slobode (i trener je na svom Facebooku potvrdio da je imenovan za pomoćnog trenera), a tim sa Tušnja još je u potrazi za trenerom golmana koji bi trebao biti imenovan u narednim danima.

Eldin je sin poznatog bh. menadžera Nermina Čengića. Iako ima 26 godina iza sebe ima trenerskog iskustva. Radio je kao glavni trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a prije toga i kao pomoćnik u ovom klubu. Prema podacima na Transfermarktu bio je i trener u mlađim kategorijama Mladosti DK, Olimpika i Željezničara. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.