open-navfaktor-logo
search
Čeka se potvrda
Široki Brijeg seli sa Mokrog doca: Protiv Želje i Veleža na drugom stadionu
Fudbaleri Širokog Brijega sjajno su otvorili proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
19.02.2024. u 13:57
get url
text

VEZANI TEKST - Određeni termini utakmica 20. kola Premijer lige BiH, svi mečevi u TV prijenosu

Tim sa Pecare u nedjelju je slavio na Koševu protiv Sarajeva (3:1), no vremena za slavlje nema, jer već narednog vikenda slijedi novi duel sa premijerligašem iz glavnog grada.

U nedjelju, 25. februara ugostit će Željezničar, a kako saznaje Faktor ovaj meč će se po svemu sudeći igrati u Čitluku, na stadionu Bare. Prvobitno je određeno da se jedan od derbija 20. kola PLBiH igra od 17.30 sati u Posušju (u toku radovi na postavljaju hibrida na stadionu Pecara), ali će morati biti promijenjena i satnica, jer na stadionu Brotnja nema reflektora (navjerovatnije od 13 sati)... FSBiH bi sutra i zvanično trebao potvrditi mjesto i termin ove utakmice. 

- Prije osam dana poslali smo dopis u Savez i tražili da protiv Željezničara u prvenstvu i Veleža u Kupu budemo domaćini u Čitluku. Na Barama smo već odigrali jedan meč, tamo je ranije igrao i Zrinjski. U međuvremenu smo preselili na Makri dolac, ali je sada travnjak u Posušju u jako lošem stanju, pa smo odlučili da se vratimo na Bare. Nadamo se da ćemo dobiti odobranje Saveza, a već sutra imamo sastanak sa ljudima iz Čitluk - rekao je Josip Bevenda, direktor NK Široki Brijeg.

Dodao je kako je praktično nemoguće da se utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Veleža (28. februar) igra na Mokrom docu, jer je i Posušje domaćin, te da je i to jedan od razloga zašto su odlučili da presele u Čitluk.

Radovi na stadionu Pecara su kasnili, prije svega zbog vremenskih neprilika i obilnih padavina krajem prošle godine.

Bevanda se nada kako bi radovi na Pecari trebali biti gotovi do kraja tekuće sezone, odnosno do kraja aprila mjeseca. U tom slučaju, odnosno ako se sve bude odvijalo po planu, Široki Brijeg bi do kraja sezone, u maju, mogao odigrati jednu ili dvije utakmice pred domaćim navijačima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.