open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Simon Rožman se izvinjavao, Karačić smatra da je poraz previsok
Fudbaleri Sarajeva savladali su GOŠK sa 3:0 u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
09.12.2023. u 18:12
get url
text

Bordo tim je do trijumfa stigao u drugom poluvremenu, a prije komentara o ovom meču, Simon Rožman se vratio na duel protiv Veleža, odnosno na situaciju kada se nije pojavio pred kamerama Arena Sport TV nakon poraza od Rođenih.

- Stvarno bi se izvinio za situaciju koja se dogodil. Ali stvarno nije bilo do mene, nego do PR službe. Nije istina da nisam želio dati izjavu, nego su me odmah odvukli u press centar - kazao je Rožman za Arena Sport TV, dodavši:

- Prvo poluvrijeme nije išlo kako smo htjeli. U poluvremenu smo se pokušali smiriti i uspjeli smo. Imamo kvalitet, ali i oscilacije u igri. Hvala svim navijačima koji su došli po ovom vremenu. Zadovoljan sam domaćim utakmicama, ali moramo poraditi na gostovanjima - dodao je Rožman.

Toni Karačić, trener GOŠK-a čestitao je Sarajevu na pobjedi.

- Možda je malo previsok rezultat u odnosu na ono što se dešavalo na terenu. S prvim poluvremenom možemo biti zadovoljni. Mislim da smo bili konkretnija ekipa i kreirali neke situacije. Dok drugo poluvrijeme Sarajevo je igralo dosta kvalitetnije, mi nismo bili u posjedu i onda se dogodi standard situacija iz koje primimo gol.

Čestitam Sarajevu na pobjedi, a mi se okrećemo meču protiv Željezničara - kazao je Karačić za Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.