open-navfaktor-logo
search
Počeli pripreme
Simon Rožman izvršio prozivku: Sarajevo šalje na posudbu još trojicu fudbalera
Fudbaleri Sarajeva danas su počeli pripreme za proljeni dio sezone.
09.01.2024. u 14:08
get url
text

Trener Simon Rožman prozivku je održao u 13 sati, a ono što navijače svakako zanima to je igrački kadar.

Kako piše SportSport nakon Samira Zeljkovića, Bordo tim na posudbu šalje još trojicu fudbalera. To su Enedin Mulalić, Muharem Trako i Besim Šerbečić.

Prema mišljenju struke Trako i Mulalić se nisu dovoljno pokazali i potražit će klub gdje će imati minutažu i priliku da još napreduju obzirom da je riječ o mladim fudbalerima. Šerbečić od ranije nije bio u kombinaciji.

U koje će klubove Trako, Mulalić i Šerbečić bit će poznato u narednim danima, a svi pomenuti fudbaleri imaju važeće ugovore sa klubom sa Koševa.

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za naredni period, a treneru Rožmanu odazvali su se sljedeći igrači: Dejan Iliev, Lovre Rogić, Faris Mehić, Sanin Mušija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Elvir Duraković, Tarik Kapetanović, Miomir Đuričković, Marin Aničić, Vinko Soldo, Nidal Čelik, Muhamed Buljubašić, Edin Julardžija, Marko Matanović, Anes Krdžalić, Mirza Mustafić, Nemanja Anđušić, Eldar Mehmedović, Bakir Nurković, Muamer Hamzić, Hamza Ljukovac, Renan Oliveira, Adalberto Penaranda, Hamza Čataković, Almedin Ziljkić, Ajdin Hasić i Francis Kyeremeh.

- Ostali igrači koji su pod ugovorom opravdano su izostali sa prozivke - saopćeno je iz FK Sarajevo, uz objašnjenje:

- Nakon završetka prvog dijela sezone klub su napustili Muhamed Šahinović koji je otišao u poljski Rakow, dok su Haris Ališah i Kevin Viveros otišli na posudbe u Sporting Kansas City, odnosno CD La Equidad.

Prvu kontrolnu utakmicu Bordo tim će igrati 13. januara, a za 15. januar planiran je odlazak u Međugorje. Ekipa Simona Rožmana u Međugorju će odigrati još jedan pripremni meč (19. januar), a drugi dio priprema Sarajevo će obaviti u Umagu.

Planirano je da trenutno četvrtoplasirani tim Premijer lige BiH u Hrvatskoj boravi od 22. januara, a tamo će odigrati još tri utakmice. Rivali će biti poznati naknadno. Sarajevo će sezonu nastaviti 10/11. februara utakmicom osmine finala Kupa BiH protiv Slobode na Tušnju.

Sedam dana kasnije počinje i Premijer liga BiH, a Bordo tim u 19. kolu dočekuje Široki Brijeg.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.