open-navfaktor-logo
search
Kandidat za selektora
Sergej Jakirović o klupi Zmajeva: Ima kontakta u smislu da li me to zanima i nije išlo dalje od toga
Sergej Jakirović ponovo je kandidat za klupu fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kao i prije tri godine, kada je za nasljednika Duška Bajevića izabran Ivaylo Petev.
05.07.2023. u 08:26
get url
text

No kasnije će se ispostaviti da bivši reprezentativac BiH tada i nije bio u ozbiljnoj igri za klupu Zmajeva, nego su pojedinci iz vrha FSBiH odlučili da Jakirovića kroz kandidaturu "poguraju" ka klupi Zrinjskog. Ambiciozni trener u Mostaru je napravio sjajan posao, nakon čega je uslijedio transfer u Rijeku.

Hoće li se krug zatvoriti na reprezentaciji BiH? Jakirović je navodno među glavnim kandidatima da preuzme Zmajeve. Da li je to ozbiljna priča ili novo dizanje cijene ovom stručnjaku koji je za RTL govorio o interesu iz FSBiH, ali je najavio i mogućnost produženja ugovora sa Rijekom.

- Ima kontakta u smislu da li to mene zanima. Nije dalje išlo od toga. Jedan sam od kandidat, kao što sam bio i prije tri godine. Tada je izabran Ivaylo Petev. Rekao sam da me to zanima, ali da imam čvrst ugovor sa Rijekom u kojem ima klauzula. I nema svrhe pričati dalje - rekao je Jakirović za RTL dodavši:

- Treba vidjeti sljedeće korake Saveza, ako to dođe do kluba, onda ćemo se odrediti šta i kako dalje. Meni je u Rijeci dobro, radim dobar posao, pa ćemo vidjeti. Kao što svakodnevno može doći ponuda za bilo kojeg igrača, tako dolaze ponude i za trenera. To je to, sve što mogu reći. Kontakta je bilo, naravno u smislu da li me zanima, da sam jedan od kandidata.

Kada dođe službena ponuda, onda moramo sjesti i pričati, mada sada pričamo sa klubom u smislu da ostanemo, možda ćemo produživati ugovore, možda ćemo izbacivati klauzule. Vidjet ćemo šta će klub odlučiti - zaključio je Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.