open-navfaktor-logo
search
Rastužio fanove
Sergej Barbarez objasnio zašto neće biti selektor Zmajeva: "Oni" su davno odlučili...
Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i ljubimac navijača našeg državnog tima, večeras je rastužio sve fanove Zmajeva.
19.01.2021. u 00:38
get url
text

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

Oglasio se na svom Instagramu i objasnio zbot čega ne očekuje da će biti izabran za selektor bh. tima, odnosno nasljednika Duška Bajevića.

- Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću biti selektor reprezentacije.

Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja u stvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kim iz Saveza.

Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se "oni" davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara - napisao je Barbarez na svom Instagramu.

Zahvalio je navijačima na velikoj podršci i još jednom potvrdio zašto je miljenik armije fanova koju ima naš državni tim širom planete.

- Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da budem selektor nije bila samo moja želja nego i želja navijača...

VEZANI TEKST - Bugarin po Sarajevu "ganja" Džeku: Ko je obećao Petevu da će biti selektor Zmajeva?

Zato želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi. Jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti.

Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu sa druge strane ulice. Bez vas ne bi bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala - napisao je Barbarez.

Barbarez je bio prijedlog Emira Spahića, dok je s druge strane Zvjezdan Misimović po instrukcijama Vice Zeljkovića, predsjednika FSRS, za novog selektora predložio bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva. 

Podijeljen je i Izvršni odbor FSBiH, s obzirom na to da su Bošnjaci (njih šest) protiv Peteva, dok Barbarez nema podršku iz FSRS. U ovoj priči, četiri člana "fudbalske vlade" iz županijskih saveza prikljonjeni su kolegema iz entiteta RS i podržavaju Peteva. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sergej ️arbarez (@sergej.barbarez.official)

Na Barbarezovu objavu reagovali su i bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić, koji su podržali kapitena. I Ivan Klasnić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, pozdravio je Barbarezovo obraćanje, dok navijači pozivaju na bojkot reprezentacije ukoliko Petev dobije prednost ispred Sergeja.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.