open-navfaktor-logo
search
Kovačević u Njemačkoj
Senijad Ibričić pred dolazak na Koševo završio milionski transfer
Senijad Ibričić i Simon Rožmna, sportski direktor i trener, jučer su napustili Domžale i stigli u FK Sarajevo.
04.08.2023. u 20:18
get url
text

A prije nego što je zadužio opremu Bordo tima naš bivši reprezentativac završio je posao koji je njegovom sada već bivšem klubu osigurao milionski transfer.

Franko Kovačević, nekadašnji fudbaler Hajduka, karijeru će nastaviti u 2. Bundesligi, a i Domžale su potvrdile posljednji posao sklopljen u eri sad već bivšeg sportskog direktora Žutih.

Kovačevićev novi klub je Wehen Wiesbaden u koji je došao iz slovenskih Domžala u kojima je u godinu dana postigao 14 golova u 34 nastupa. Slovenski mediji pišu da će Domžale dobiti obeštećenje od oko milion KM (500.000 eura).

- Sretan sam što sam se priključio klubu s kojim ću napraviti novi korak u karijeri. Nisam puno razmišljao kada sam dobio ponudu, a Ivan Prtajin i Jakov Medić, koji igraju 2. Bundesligu, su me ohrabrili i rekli kako je ovo jako dobra liga - rekao je Kovačević za klupske stranice Wehen Wiesbadena, kluba koji se ove sezone vratio u 2. Bundesligu nakon tri godine.

Kovačević je za slovenski klub igrao u prvom krugu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu te u dvije utakmice protiv Balzana postigao dva gola. No, ekipa s Malte je bila bolja i prošla je dalje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.