open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Senad Lulić: Nakon tog gola, niko mi nije dopustio da platim kafu
Senada Lulića, nekadašnjeg fudbalskog A reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je dugo godina nosio dres Lazija, nakon završetka karijere, ne viđamo često na stadionima.
03.10.2023. u 13:04
get url
text

Ali, ni u medijima... Ipak, nekadašnji Zmaj gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas, tokom razgovora govorio je i o reprezentaciji BiH.

Rimski derbi su u jednom periodu igrala su četiri Zmaja - Senad Lulić, Edin Džeko, Ervin Zukanović i Miralem Pjanić.

- Uvijek je dobra stvar za državu poput BiH da ima četiri igrača u derbiju kao što je rimski koji je sigurno jedan od najboljih u svijetu. To je nevjerovatno. U reprezentaciji smo se šalili na račun toga, ali ništa više. Željeli smo najbolje za reprezentaciju - rekao je Lulić, koji je ušao u historiju Nebeskoplavih i postao ljubimac navijača nakon pogotka u finalu Kupa Italije protiv Rome:

- Prve dvije godine kada sam došao u Lazio, niko me nije poznavao u gradu i mjestima gdje sam se družio sa prijateljima. No nakon tog gola, niko mi nije dopustio da platim kafu. Uvijek kažem da je to jedinstveno i neponovljivo iskustvo.

Neko mora postići gol za pobjedu u takvim mečevima i ja sam sretan što sam ja to i uspio. Igrao sam mnoge važne mečeve s Lazijom, ali ova je vjerovatno najvažnija za klub i zbog tog razloga je i ja cijenim mnogo.

Lulić je kopačke o klin objesio u ljeto 2021. godine, a u rimskom klubu proveo je deset godina. Za reprezentaciju BiH odigrao je 57 utakmica i postigao četiri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.