open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
Šehić: Nije jednostavno doći ovdje kad vidiš da te neko blati i vrijeđa
Iza fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine dva su odrađena treninga u sklopu priprema za utakmice kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna i Islanda.
05.09.2023. u 16:05
get url
text

Za Zmajeve više nema kalkulacije, jedino pobjede bh. tim ostavljaju u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Stvari će poslije tri poraza u četiri utakmice probati da popravi novi selektor Meho Kodro.

Za iskusne igrače među Zmajevima, a među njima je svakako Ibrahim Šehić, ovo je možda i posljednja šansa da s reprezentacijom izbore plasman na smotru najboljih timova Starog kontinenta. BiH na EURO-u nikada ranije nije sudjelovala, a i Njemačka iz ove perspektive izgleda (pre)daleko.

- Kako ideš u godine, svaki put, svako okupljanje, svake kvalifikacije, ulaziš s tom željom. Kad si mlad možda to ne razumiješ. Karijera u reprezentaciji brzo prođe. Tu sam od 2008. godine i ne mogu da vjerujem da je prošlo 15 godina otkako sam prvi put bio. Mlađi igrači trebaju biti svjesni toga. Za neke od nas ovo je posljednja šansa i ne želimo da to propadne. Krećem od sebe, mislim i na Edina, Pjanu, Krunića. Evropsko prvenstvo je jedini cilj koji nismo ostvarili. Igrali smo Ligu prvaka, bili na SP-u, ostalo je još samo EP. Svim srcem ćemo pokušati da odemo na Evropsko prvenstvo, ako ne, onda da ostavimo mlađim momcima ljubav i želju za dolaskom ovdje - rekao je Šehić.

- Jednostavno, puno negative ima kad se gube utakmice i mnogo mladih igrača osjeća to. Navikli su na pritistak, ali nije jednostavno svaki put doći ovdje kad vidiš da te neko blati, vrijeđa. Igrači koji nisu odrasli u BiH nisu navikli na takve stvari, komentare, nije im jednostavno doći svaki put i izboriti se sa tim. To je naš posao, moramo izaći iznad toga, ne trebamo slušati neke stvari. Nikom nije teže nego nama pao svaki poraz, mi živimo od ovoga. Nije jednostavno za mlađe igrače da preuzmu odgovnost u takvim trenucima - poručio je, između ostalog, čuvar mreže bh. tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.