open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Savo Milošević poručio Ukrajincima: Možda imate malo veće šanse, ali...
Savo Milošević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Herecegovine, za stranicu Fudbalskog saveza BiH kazao je kako je umjereno zadovoljan žrijebom polufinala barađa za EURO 2024.
23.11.2023. u 14:28
get url
text

VEZANI TEKST - Samouvjereni Serhiy Rebrov: Već sam rekao da nije važno koga ćemo dobiti na žrijebu

Selektor Zmajeva o ovom susretu govorio je i za stranicu FS Ukrajine.

- Ukrajina se kvalitetom i načinom igre izdvaja među sve četiri ekipe u baražu. Lično sam sreo mnoge ukrajinske fudbalere na terenu, tako da znam o čemu pričam.

Naša prednost je što ćemo protivnika ugostiti kod kuće, ali vidjet ćemo kako će ovaj susret proći.

Takve utakmice su uvijek teške. U ovom paru neće biti favorita, jer se svašta može dogoditi u jednoj utakmici. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi do marta. Isto želim i ukrajinskom timu. I također upućujem svoje najbolje želje ukrajinskom narodu - kazao je Milošević.

Portparola FS Ukrajine interesovalo koliko je prednost za BiH što će se polufinale igrati u našoj zemlji.

- U Bosni i Hercegovini ljudi su ludi za fudbalom. On je veoma popularan u zemlji, a reprezentacija je ljudima izuzetno važna. Bez sumnje, stadion će biti put i vruća atmosfera. Pokušat ćemo to iskoristiti protiv vašeg tima. Ali, to će biti teška i ujednačena utakmica. Možda ukrajinski tim ima malo veće šanse, ali mi ćemo se potruditi da prođemo dalje - kazao je Milošević, koji se raduje susretu sa rebrovom, selektorom protivničkog tima:

- Nismo se dugo vidjeli. Pratim njegovu karijeru. Znam da je prije toga radio u UAE. Želim mu sve najbolje, osim u našoj utakmici, naravno!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.