open-navfaktor-logo
search
Pred Ukrajinu
Savo Milošević otkrio koji Zmaj bi mogao biti prevaga u baražu za EURO 2024
Savo Milošević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, otkrio je ko bi mogao biti ključni igrač Zmajeva u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.
06.03.2024. u 21:20
get url
text

VEZANI TEKST - "Petarda" Augsburga za pola sata: Dva gola i asistencija Demirovića za devet minuta

Nisu to saigrači Fenerbahčea - Edin Džeko ili Rade Krunić, nisu ni Amar Dedić, Sead Kolašinac ili Anel Ahmedhodžić... Riječ je o Ermedinu Demiroviću, golgeteru Augsburga.

- Bio sam u prilici da ga uživo gledam prije nekoliko nedjelja protiv Leipziga. Rekao sam njemu, a moram i vama da kažem, iako ne volim da pričam individualno o igračima jer svi su mi jednaki i isti. Mene je pozitivno iznanadio igrom. Golove je postizao i do tog momenta, evo nastavlja da ih postiže. Međutim, nivo igre koji trenutno on ima, vjerovatno je naš igrač sa najboljom formom. Sigurno je da ću to imati u vidu. Jer ako uspijemo da dobijemo Demirovića iz Augsburga ovdje, onda naše šanse rastu. Čak i protiv Ukrajine - kazao je Milošević.

Definitivno, Demirović je Zmaj koji je trenutno u najboljoj formi. Na samo od naših reprezentativaca, nego je jedan od najboljih igrača kada se gleda forma najboljih igrača Bundeslige, a vjerovatno i ostalih najboljih liga Evrope.

VEZANI TEKST - Savo Milošević objasnio izbor Zmajeva, zašto nema Stevanovića, zbog čega je optimista

Njegov Augsburg ove sezone je postigao 39 golova, a u više od polovine učestvovao je naš reprezentativac. Demirović je u 24 nastupa postigao 14 golova, a tome je dodao devet asistencija i ima učinak od 23 boda. Deset "bodova" više ima Harry Kane (Bayern) koji je postigao 27 golova i šest asistencija i samo je on bolji od Zmaja u Bundesligi, gledajući dosadašnji dio sezone.

Sjajnu formu potvrdio je i proteklog vikenda kada je u pobjedi protiv Darmstadta (6:0) za devet minuta postigao dva gola i upisao asistenciju. S razlogom je ponio epitet najboljeg igrača 24. kola.

- Ovaj 25-godišnjak je srce i duša ofanzivnog dijela Augsburga. Ermedin Demirović je to dokazao u subotu u gostujućoj pobjedi od 6:0 protiv Darmstadta. Postigao je dva gola i upisao asistenciju i istakao se u odnosu na ostale saigrače - piše, između ostalog, Kicker u obrazloženju zašto je našeg reprezentativca izabrao za igrača 24. kola Bundeslige.

Za razliku od sjajnih igara u Augsburgu, Demirović se ne može pohvaliti dobrim učinkom u dresu A reprezentacije BiH. Za Zmajeve je odigrao 23 utakmice i postigao je samo jedan gol (Crna Gora) i dvije asistencije (Francuska i Lihtenštajn).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.