open-navfaktor-logo
search
Nepromišljena izjava
Sarri ima nove neprijatelje: Poštari žestoko odgovorili treneru Juventusa
Maurizio Sarri, trener Juventusa, dobio je nove neprijatelje nakon današnje izjave o pritisku koji proživljava na klupi Stare dame.
12.02.2020. u 22:07
get url
text

U najavi prve polufinale utakmice Kupa Italije protiv Milana neopreznom izjavom izazvao je bijes hiljada ljudi u Italiji.

- Da se nisam htio suočiti s pritiskom, izabrao bih posao u pošti - rekao je Sarri.

Njegov komentar nije se svidio italijanskim poštarima, ali ni menadžmentu Pošte Italije, koji je odmah žestoko regovao treneru Juventusa.

- U vezi sa komentatom Maurizija Sarrija pozivamo ga da odvoji par minuta i da se informiše da je Pošta najveća kompanija u Italiji, da je jedna od najatraktivnijih kompanija za mlade ljude koji žele posao, da je među 500 kompanija u svijetu prema kvalitetu posla, da je imala odlične rezultate na berzi u 2019. i da je globalno među tri najbolje italijanske kompanije prema imidžu i reputaciji.

Tako da, upravo suprotno mišljenju gospodina Sarrija, suočavamo se sa brojnim izazovima, a kompanija je odgovorna građanima, klijentima i javnoj administraciji.

Pozivamo ga da provede jedan dan lično u jednoj od naših 15.000 poslovnica - piše u saopćenju italijanske Pošte koje je napisana plavom bojom na tradicionalno žutoj podlozi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.