open-navfaktor-logo
search
Treće kolo PLBiH
Sarajevo večeras protiv Posušja, Rožman na čekanju
Fudbaleri Sarajeva i Posušja večerašnjom utakmicom (21 sat) na stadionu Koševo otvaraju treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
11.08.2023. u 08:04
get url
text

Bordo tim dobio je novog trenera. Na poziciju šefa struke imenovan je Slovenac Simon Rožman. On po svemu sudeći večeras neće sjediti na klupi, njegovo ime nije dostupno u Commet informacionom sistemu FSBiH i očito da još uvijek nisu preskočene sve administrativne barijere.

Sarajevo je pod imperativom pobjede nakon eliminacije iz Evrope, ali i poraza od Sloge na domaćem terenu na startu nove sezone. 

U međuvremenu je klub prodao i standardnog veznjaka Dala Varešanović u turski Rizespor, a saopćeno je da će klubu pripasti milionsko obeštećenje.

Novi strateg Bordo tima kazao je da je ekipi predstavio sitnice koje je potrebno odmah riješiti.

- U ekipi apsolutno vidim ofanzivni potencijal, igačima sam predstavio dvije, tri sitnice koje moramo odmah riješiti da bi sadržaj bio još bolji. Siguran sam da igrači imaju želju da sve sa treninga prenesu na utakmicu. Imamo svoj cilj, klub nas maksimalno podržava u toj ideji. Ekipa je kvalitetna - rekao je Rožman.

I Posušje je u jedinoj odigranoj utakmici doživjelo poraz i to od lokalnog rivala Širokog Brijega.

- Otvorili smo sezonu sa porazima i sigurno je važnost utakmice velika za obje ekipe. Papirologija nas još muči vezano za par igrača, tu su još kartonirani Begić i povrijeđeni Pavlović - rezimirao je Tomislav Kovač, član stručnog štaba Posušja.

Utakmicu na Koševu sudit će Mirza Kazlagić, prijenos je na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.