open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo putuje više od 100 kilometara, pet klubova na zamjenskim stadionima, dva se vraćaju u svoj dom
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se današnjom utakmicom 20. kola između Borca i Širokog Brijega na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.
24.02.2023. u 10:58
get url
text

Banjalučani su sretnici koji su dobili teren u sklopu projekta FSBiH i ovo će biti druga ovosezonska utakmica koju će Borac igrati pred svojim navijačima.

Čak pet timova nije te sreće, jer Sloboda, Tuzla City, Sarajevo, Sloga i Zrinjski goste dočekuju na zamjenskim terenima.

Na stadionu Tušanj ugrađen je hibridni teren, ali Sloboda i Tuzla City će, dok ne stigne zeleno svjetlo od FSBiH, i dalje nastupati van grada soli. Brojni rokovi probijeni su na Koševu, gdje je trava postavljena, ali nije hibrid, a ne zna se ni kada će. Tako će Sarajevo prvi proljetni meč protiv Zrinjskog igrati u Vrapčićima, a Bordo tim na "domaću utakmicu" morat će putovati više od 100 kilometara.

Radovi na izgradnji novog terena počeli su ove godine i Pod Bijelim brijegom, a Zrinjski će dok sve ne bude završeno goste dočekivati u Čitluku.

Sloga neće igrati utakmice na stadionu u Doboju koji ne ispunjava ni minimum premijerligaški standarda, a kao i jesenas domaće susrete će igrati u Modriči.

Za razliku od prvog dijela sezone u svoj dom se vraćaju Velež i Igman. Rođeni su poslije mnogo problema napokon dobili novi teren, a Igman je u međuvremenu osposobio Gradski stadion u Konjicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.