open-navfaktor-logo
search
Od GOŠK-a do GOŠK-a
Sarajevo ponovo na pobjedničkim šinama: Gabeljani se nisu dobro proveli na Koševu
Autor: Faktor
16.03.2024. u 22:40
get url
text
Dva gola Amara Beganovića
Dva gola Amara Beganovića
FOTO: Damir Hodžić
Poslije pet uzastopnih ligaških utakmica bez pobjede, fudbaleri Sarajeva konačno su osvojili puni plijen. Bordo tim večeras je na Koševu nadigrao GOŠK iz Gabele rezultatom 4:0 i preskočio Velež na tabeli.
Sarajevo je na Koševu "iskopiralo" utakmicu od 9. decembra prošle godine, kada je upravo protiv Gabeljana bilo 3:0. Od GOŠK-a do GOŠK-a.
Na prvo pravo uzbuđenje gledatelji, koji su na najveći bh. stadion stigli uprkos jakoj kiši, čekali su do 35. minute. Buljubašić je oprobao udarac, ali je prečka bila saveznik GOŠK-a.
Samo minut poslije Sarajevo je povelo. Beganović je bacio iz auta, Hasić propustio loptu, namjestio se na ljevicu, šutirao u bliži ugao i matirao Bobića za 1:0.
U 37. minuti domaći su tražili penal i reklamirali ruku u gostujućem šesnaestercu, a uz mnogo konfuzije arbitar Topalović pokazuje na korner.
1000094682
1 od 28
left-arrowright-arrow
Drugi gol na meču Sarajevo je postiglo u 43. minuti. Hasić je je ubacio sa desne strane, pronašao Čatakovića u šesnaestercu, a napadač Sarajeva stigao do sedmog premijerligaškog pogotka.
Osim gola i asistencije Hasić je u prvom poluvremenu zaradio i žuti karton, a to mu je treći vezani, što znači da će poslije reprezentativne pauze propustiti gostovanje kod Tuzla Cityja.
Pobjedu Sarajeva u drugom dijelu zapečatio je Amar Beganović, golovima u 74. i 91. minuti.
Vrijedi istaknuti i da je GOŠK u 74. minuti pri rezultatu 2:0 pogodio prečku. Kada je Rogić bio matran, na liniji se ispriječio Kyeremeh i glavom odbio loptu u prečku.
Sarajevo je upisalo 11. trijumf i sada ima 37 bodova, a GOŠK je ostao na 23 boda na kontu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.