open-navfaktor-logo
search
Pali Plemići
Sarajevo pobjedom u derbiju protiv Zrinjskog krenulo u odbranu titule
Trenutak odluke dogodio se u 42. sekundi drugog poluvremena kada je pogodio Tatar
21.07.2019. u 20:47
get url
text

Fudbaleri Sarajeva pobjedom su otvorili novu sezonu u BHT Premijer ligi BiH. Bordo tim je u odbranu naslova prvaka naše zemlje krenuo trijumfom u superderbiju protiv prošlosezonskog viceprvaka Zrinjskog. Izabranici Husrefa Musemića slavili su sa 1:0, a strijelac odlučujućeg gola bio je Benjamin Tatar u 42. sekundi drugog poluvremena. 

Početno ispitivanje snaga nije dugo trajalo, a Sarajevo je zaprijetilo već u 10. minuti.

Milanović je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio u peterac, ali Ahmetović nije stigao na njegov opasan centaršut. No, lopta je došla do Šišića koji je pogodio prečku. U nastavku akcije pokušao je i Šabanović, ali promjene rezultata nije bilo.

{$galerijaFotografija}

Na drugoj strani odgovorio je Govedarica, ali Kovačević je pravovremenim istrčavanjem spasio svoj gol. Nedugo potom pokušao je i Hadžić, ali je šutirao pored gola. Opasno je bilo pred golom Sarajeva i u 38. minuti, ali je nakon ubačaja Čurjurića jedan defanzivac domaćih otklonio opasnost.

Do kraja prvog poluvremena priliku je imao Lazić, ali je stoper Sarajeva nije bio precizan.

Trener Husref Musemić na poluvremenu je povukao sjajan potez. U svlačionici je ostavio Šišića, na teren poslao Gavrića, a Tatara prekomandovao na krilo. I to se isplatilo već u 42. sekundi nastavka.

Kombinovali su Hebibović i Tatar, a ovaj drugi prošetao se kroz odbranu Plemića i iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugao nemoćnog Brkića.

Dvije minute kasnije još jedna opasnost pred golom Sarajeva, ali nije bilo promjene rezultata.

Potom je Zrinjski preuzeo sredinu terena, no gosti nikako nisu uspjevali da da ugroze gol Kovačevića.

U 73. minuti rezervista Lendrić u prvom kontaktu s loptom šutirao je preko gola. Potom su kombinovali Šovšić, Lendrić i Čurjurić, ali nije bilo završnice.

Do kraja meča Mostarci nisu uspjeli stvoriti dodatni pritisak i stići do gola kojim bi izbjegli poraz. Bprdo tim je u 90. minuti pogao potvrditi trijumf kada je izašao sam pred Brkića, ali golman Plemića uspio je spasiti svoj gol. 

Rezultati 1. kola

Velež - Mladost 1:3
Zvijezda 09 - Tuzla City 1:5
Željezničar - Borac 0:0
Sarajevo - Zrinjski 1:0
Sloboda - Radnik (20.30)

ponedjeljak

Široki Brijeg - Čelik (21)

Fk Sarajevo HŠK Zrinjski
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.