open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 17. kolo
Sarajevo nakon 11 godina posta savladalo GOŠK na Koševu
Fudbaleri Sarajeva savladali su GOŠK u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
09.12.2023. u 17:50
get url
text

{$galerijaFotografija}

Duel na Koševu riješen je u drugom poluvremenu - 3:0, kada su mežu gostiju pogađali Nemanja Anđušić, Renan Oliveira i Hamza Čataković.

U prvom poluvremenu bolje prilike imali su gosti - u oba slučaja Nihad Šero. prvo je njegov pokušaj odbranio Rogić, a u sudijskoj nadoknadi prvog dijela ofanzivac GOŠK-a nije uspio ubaciti loptu u mrežu sa samo dva metra.

S druge strane, kada je Sarajevo u pitanju, najčešće je u prvom dijelu prijetio Ajdin Hasić, no njegove nišanske sprave nisu bile podešene. Treba izdvojiti i pokušaj Radovića, kada je lopta otišla za malo pored gola.

U nastavku meča Sarajevo je povelo praktično iz prve prilike. Hasić je izveo korner, Bobić odbranio udarac Aničića, a u nastavku akcije Anđušić gotovo iz mrtvog ugla šalje loptu pod prečku. 

Pitanje pobjednika riješeno je u 78. minuti. Hasić je majstorski uposlio Renana Oliveiru, koji je izašao sam na golmana GOŠK-a i rutinski pogodio za 2:0. Goste je potopio rezervista Hamza Čataković golom u 84. minuti za 3:0.

Sarajevu je ovo prva prvenstvena pobjeda nad timom iz Gabele na Koševu nakon 11 godina posta. Posljednji put Bordo tim je na našem najvećem stadionu savladao GOŠK 2. septembra 2012. godine.

IMG_20231209_161448.jpg
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.