open-navfaktor-logo
search
Ovacije na Tušnju
Samir Bekrić, veznjak Slobode: Dobra smo klapa, iz kola u kolo ćemo biti sve bolji
Admir Smajić i njegov stručni štab zaista su donijeli nešto novo u naš fudbal, smatra Bekrić 
24.07.2019. u 21:01
get url
text

Samir Bekrić u nedjelju je podsjetio na najbolje dane svoje karijere. Lucidni veznjak Slobode u trijumfu Tuzlaka protiv Radnika na ovosezonskoj premijeri u PLBiH odigrao je sjajnu partiju i pobrao simpatije navijača koji su zadovoljni napustili Tušanj.

Ovacije na otvorenom zaslužio je u finišu meča kada je s centra pokušao matirati Kozića. Zamalo, jer je lopta otišla "koji centimetar" pored stative.

- Reakcije nakon dolaska u Slobodu su zaista pozitivne. Navijači, ali i cijeli grad su maksimalno korektni i prvi dojmovi su odlični - kazao je Bekrić za Faktor, dodavši kako je stigao na Tušanj:

- Bio sam blizu dogovora sa drugim klubom, ali sam završio u Slobodi. Želio sam da budem bliže porodici i roditeljima, te sam odlučio doći na Tušanj.

Dres Slobode zadužio je nekoliko dana prije početka prvenstva, ali je protiv Radnika odigrao cijeli meč.

- Početak je prvenstva, ekipa se sklapala u hodu. Nisam prošao kompletne pripreme sa ekipom, ali sam se dobro uklopio. Najvažnije je da smo na startu sezone osvojili tri boda. Nadam se da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji - kaže Bekrić, dodavši:

- Stvorila se fina ekipa. Dobra smo klapa, sve odlično funkcioniše. Odlično radimo, imamo sjajnog trenera. Admir Smajić i njegov stručni štab zaista su donijeli nešto novo u naš fudbal. Od nas traži da igramo svoju igru, da napadamo i da ne razmišljamo o protivniku. Bez obzira na to ko je druge strane. Na gostovanjima ćemo biti još bolji. Pokazali smo to i u prijateljskoj utakmici protiv Osijeka, kada smo napali rivala.

Sloboda ove godine slavi 100. rođendan, mogu li se navijači nadati nekom trofeju?

- Sloboda je zadnjih godina imala mnogo problema. Ali ovakav pristup vraća nadu u bolje sutra. Za nešto više potrebno nam je još dva, tri kvalitetna igrača. A konkurencija je uvijek dobrodošla. Svi želimo osvojiti trofej, ali ne treba se zalijetati. Idemo od utakmice do utakmice. Trenirat ćemo, raditi, zalagati se maksimalno i na treninzima i na utakmicama, pa vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Ako nam se ukaže prilika zašto ne upustiti se i u borbu za trofeje - kaže Bekrić.

A naredni izazov za Slobodu zove se Široki Brijeg, koji će u subotu gostovati na Tušnju.

- Vjerujem da će Tušanj biti prepun. Široki Brijeg je nezgodna ekipa. Izgubili su prvo kolo, promijenili trenera i vodit će moj prijatelj Ćorić. Bio je veliki igrač, a sigurno je dobar i trener. Međutim, ako budemo pravi, vjerujem da ćemo opet obradovati naše navijače - zaključio je Bekrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.