open-navfaktor-logo
search
Ima i objašnjenje
Safet Hadžić izveo tinejdžera iz igre poslije 45 sekundi i podigao veliku prašinu u Sloveniji
Trener Kopera Safet Hadžić na subotnjem gostovanju u Rogaškoj Slatini povukao je potez koji je odjeknuo u Sloveniji, ali i inostranstvu.
06.11.2023. u 20:43
get url
text

Hadžić je prvu promjenu napravio već u 45 sekundi utakmice. Iz igre je povukao tinejdžera, 17-godišnjeg Luku Žavbija. Mladi fudbaler bio je u startnoj postavi tek da bi bili zadovoljeni uvjeti Fudbalskog saveza Slovenije.

U Sloveniji od ove sezone prvoligaški klubovi u startnih 11 moraju imati barem jednog igrača mlađeg od 21 godine, a koji je državljanin Slovenije.

Za mladog Žavbija to je bio debi u tamošnjoj eliti, ali vjerovatno nije mogao ni sanjati da će u prvoj utakmici biti zamijenjen poslije prvih 45 sekundi.

- Stvar je sljedeća. Toliko sam star i iskusan trener da znam pripremiti igrača za sve. Taj igrač je već igrao za nas u Kupu, razvija se u pravom smjeru, ali se mora naviknuti i na dobre i na loše stvari u svojoj karijeri, ako ikada želi igrati fudbal - objasnio je Hadžić svoj potez slovenskim medijima i dodao da će ovo mladom fudbaleru dobro doći razvoju, možda ga i ojačati.

Hadžić je naglasio i to da njegov klub nije prekršio pravila.

- Pravila su jasna. Fudbalski savez Slovenije tako ih je napisao pa su bili svjesni svega što bi se moglo dogoditi. Ako misle da su pogriješili, samo će promijeniti pravila. Mi se tih pravila definitivno držimo - poručio je on.

Koper je trenutno drugoplasirani tim u Sloveniji, sa tri boda deficita za vodećim Celjem. Boje Kopera brani bivši mladi reprezentativac BiH Nardin Mulahusejnović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.