open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Rožman: Znali smo na kakvo gostovanje idemo, pokazali smo ozbiljnost
Simon Rožman, trener Sarajeva, poslije remija s Borcem u Banjoj Luci rezultatom 1:1, kazao je da je njegov tim u ovom meču pokazao da je ozbiljna ekipa.
18.10.2023. u 21:16
get url
text

- Znali smo prije meča gdje idemo, na koje gostovanje idemo, kod lidera prvenstva. Jako dobro smo se postavili i pokazali da smo ozbiljna ekipa. Imali smo kontrolu kroz prvo poluvrijeme, čak možda malo i previše, ali falilo je neke dubine. Imali smo neke tranzicije, priliku da možda i riješimo utakmicu, onda smo znali da ćemo patiti na duge lopte. Kako god gledamo, na gostovanju kod lidera smo pokazali ozbiljnost, jedan dobar karakter. Nismo još u svim segmentima na kojima bi htjeli biti, ali smo pokazali da se možemo takmičiti na najvišem nivou - rekao je Rožman za Arenu Sport.

Njegov kolega Vinko Marinović može biti zadovoljniji ishodom, s obzirom na to da je Borac do boda stigao u sudijskoj nadoknadi.

- Ovo je derbi utakmica, u kojoj su se dvije ekipe postavile taktički tako da smo i mi i Sarajevo znali odakle prijeti opasnost. U prvom poluvremenu smo odigrali dobro u fazi odbrane, imali dvije poluprilike da dođemo do gola, ali nismo. Onda u drugom poluvremenu desila se greška gdje je Sarajevo došlo do vodstva. Poslije toga smo imali pad. Pokušavali smo doći do izjednačenja, ostavili prostora. S izmjenama koje smo radili napravili smo pritisak na zadnju liniju Sarajeva i došli do izjednačenja - kazao je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.