open-navfaktor-logo
search
Kud plovi Bordo brod?
Rožman svjestan velikog problema, priča se u sukobu dvojice fudbalera, iz FK Sarajevo bez komentara
Fudbaleri Sarajeva, čini se, još spavaju zimski san. Proljetni dio sezone počeo je prije mjesec, izabranici trenera Simona Rožmana odigrali su pet utakmica i još nisu upisali pobjedu.
04.03.2024. u 15:40
get url
text

VEZANI TEKST - Ismir Mirvić "bez riječi" nakon debakla Sarajeva na Grbavici

Tri poraza i dva remija učinak su koji ne može zadovoljiti armiju navijača premijerligaša sa Koševa.

Na otvaranju sezone Bordo tim se mučio protiv Slobode u osmini finala Kupa. Nakon 1:1 poslije 90 minuta prolaz među osam najboljih osigurali su u penal-lutriji.

Uslijedili su prvenstveni porazi od Širokog Brijega na Koševu (1:3) i Zvijezde 09 u Ugljeviku (0:1).

Novi remi stigao je ponovo u Kupu, ovoga puta protiv Borca u Banjoj Luci (0:0). Činili se tada da je ekipa krenula uzlaznom putanjom, ali je uslijedio novi šok. U najvećoj utakmici bh. fudbala Bordo tim je doživio debakl protiv Željezičara na Grbavici (0:3).

Očito da mnogo toga ne štima u Bordo taboru, što je potvrdio i trener Rožman.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo izgubio identitet, hoće li "preživjeti" Rožman i Ibričić?

- Nakon srijede, nekako smo imali osjećaj, svi zajedno, da nekako ide u pravom smjeru. I onda današnja utakmica je otkrila da je praktično to bila "fake" varijanta. Očigledno smo u velikom problemu. Odigrali smo katastrofalnu utakmicu. Ne znam šta je u našim glavama i šta se dešava, ali očigledno nije dobro - kazao je Rožman sinoć nakon utakmice, prihvativši odgovornost za loše rezultate.

- U biti, neke stvari su mi nejasne. Kako neke stvari ne idu na utakmicama. Ima dublje nešto, nego samo pas i odbrana. Na pripremama je bilo sve dobro, a onda kada dođemo u Sarajevo, počinju glave ići u nekom drugom smjeru. Već sam rekao nakon Širokog Brijega da su se dešavale neke stvari koje nisu OK. Ali to moramo riješiti mi unutar kluba, a ne preko javnosti - "zakopao" je Rožman površinu problema, naglasivši kako ne želi "ulaziti u svlačionicu".

Pokušali smo u klubu saznati o čemu je Rožman pričao.

- Trener Simon Rožman nakon dva poraza (Široki Brijeg na Koševu 1:3 i Željezničar na Grbavici 0:3) na konferencijama za medije govorio je "da se dešavaju stvari koje nisu ok, koje se moraju riješiti preko kluba".

Pojedini mediji pišu da je na jednom treningu došlo do sukoba između dvojice igrača (Adalberto Penaranda i Dino Julardžija). Da li je to istina i da li su to problemi o kojima je govorio Rožman?

Ukoliko nije došlo do sukoba igrača možete li objasniti o kakvim problema je govorio trener Rožman.

VEZANI TEKST - Sarajevo posljednji put izgubilo četiri u nizu prije 28 godina 

Također, možete li nam reći da li su čelnici FK Sarajevo, prije svih predsjednik Ismir Mirvić, raspravljali o podršci za trenera Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića nakon serije loših rezultata. Da li njih dvojica još imaju Mirvićevu podršku? - pisalo je u upitu koji smo poslali na adresu FK Sarajevo.

Odgovore na ova pitanja nismo dobili. Zapravo, ne mi, nego javnost i navijači koji prate kluba sa Koševa.

- Nemamo komentar. Jednostavno, takav je stav kluba - kazala je za Faktor Hena Rizvanović, iz službe za odnose s javnošću FK Sarajevo, naglasivši kako će se o eventualnim promjenama i detaljnijim informacijama klub oglasiti na svojim kanalima informisanja.

I dok se čeka reakcija sa Koševa, loši rezultati su kumovali tome da je ugrožen plasman u Evropu. Trećeplasirani Velež ima dva boda više, a Sarajevu sada prijeti i Sloga (ima bod manje). Sarajevo će kartu za Evropu tražiti i preko Kupa, pa bi revanš protiv Borca lako mogao biti meč istine.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.