open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Rožman nije zaboravio gol iz ofsajda, govorio i o "bombicama" u svlačionici
Fudbaleri Borca i Sarajeva u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine večeras su u Banjoj Luci odigrali neriješeno 0:0.
28.02.2024. u 21:53
get url
text

VEZANI TEKST - Borac i Sarajevao bez golova: Odluka o putniku u polufinale pada na Koševu

Ovim remijem Bordo tim je prekinuo mini seriju od dva vezana poraza.

- Znali smo da prva utakmica neće puno toga promijeniti, ali sigurno da smo napravili jednu dobru stvar, zadržali nulu što je jako bitno. Pokazali smo zajedništvo, žao mi je što ne budemo nagrađeni za neke situacije.

Dečki stvarno nakon one prve utakmice ginu, ali i puno stvari nam ne idu na ruku kao prošla utakmica i taj gol iz ofsajda. Mislim da je put pravi, ništa nije odlučeno, za tri-četiri dana imamo novu utakmicu i vjerujemo u ovu ekipu - rekao je Simon Rožman, trener Sarajeva.

Govorio je i o lošim rezultatima i atmosferi.

- Znate sami kako se drma Sarajevo, da bacaš "bombice" u svlačionici! Da bacaš sve negativne stvari i sve što je loše. Daleko je od toga. Mi smo ostali zajedno, mirni smo, znamo šta i kako radimo. Sigurno je da nas je malo potrefilo loš start rezultata, ali što sam rekao, vjerujem u momke i naš rad. Sigurno je da bismo svi htjeli više i bolje, ali smo sigurno i da je to pravi put. Fajt, fajt, fajt... za klub i polako sve dolazi. U grču smo još to je sigurno, ali osnovne stvari smo večeras dobro odradili - naglasio je Rožman.

O utakmici je govorio i Vinko Marinović, trener Banjalučana.

- Znali smo da slabiji start Sarajeva nije realna slika te ekipe i očekivali smo jednu ovako tvrdu utakmicu od samog početka. Možda kad pogledam utakmicu Sarajevo se postavilo malo defanzivnije, čekali su tu priliku iz tranzicija.

Dok smo s druge strane mi, pogotovo u prvom poluvremenu imali tu čistu priliku koju je golman Sarajeva odbranio. Ostaje ta druga utakmica koja će odlučiti koja ekipa će otići u polufinale - kazao je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.