open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Rožman nakon prolaska Slobode: Vrijedi samo trofej, sa sadržajem apsolutno nisam zadovoljan
Fudbaleri Sarajeva eliminisali su Slobodu iz Kupa Bosne i Hercegovine i izborili plasman u četvrtfinale.
11.02.2024. u 17:10
get url
text

U osnovnom dijelu utakmice, nakon 90 minuta igre, bilo je 1:1, a nakon izvođenja jedanaesteraca gosti su slavili sa 4:2 (ukupno 5:3).

- Čestitke igračima na prolazu. Prepuno drame za ono što bih ja htio. Prva utakmica je nekako uvijek stresna. Očekivali smo to, ali sam očekivao i puno brži protok lopte. I tu se vidi taj stres.

Sa sadržajem apsolutno nisam zadovoljan, mislim da ima tu puno prostora. Već smo pokazali puno bolje igre. Ali, dobro, na kraju je bitno da smo prošli dalje u Kupu.

Vrijedi samo trofej, sve ostalo se zaboravlja - kazao je Simon Rožman, a na konstataciju novinara da se protok lopte usporava kada ona dođe do Penarande, odgovorio je:

- Ne bih sad htio da mi neko od igrača ne zamjera. Sigurno će sutra svi dobiti u glavu šta je problem. A problem je bio da nismo trčali bez lopte, samo smo htjeli loptu u noge. Zato sam rekao, kada je tu stres, svi ovi automatizmi se malo izgube. Psihološki moment moramo ispraviti. Prošle godine nam se to već desilo. Bitno da smo prošli dalje, a i ja očekujem puno bolje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.