open-navfaktor-logo
search
Riješeni svi problemi?
Rožman najavio Igman, diplomatski odgovorio na pitanje o Ziljkiću: Sutra ćete sve vidjeti
Fudbaleri Sarajevo sutra pred praznim tribinama dočekuje ekipu Igmana u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
08.03.2024. u 11:37
get url
text

{$galerijaFotografija}

Bordo tim je u nedjelju poražen od Željezničara (0:3) i traži pobjedu za izlaz iz krize. Meč je najavio Simon Rožman, trener Sarajeva.

- Ne bih se vraćao unazad, ne možemo promijeniti nešto što je bilo. Ova sedmica je bila dobra, riješili smo mnogo toga između sebe. Očekujem da će momci to pokazati na terenu. Igman će igrati defanzivno, svjesni smo toga. Očekujem novu energiju, puno dobrog se desilo ove sedmice. U samoj priči i na treningu. Jedva čekam utakmicu da vidim šta možemo. Kvalitet nije upitan. Vjerujem u igrače i njihovo zajedništvo - kazao je Rožman dodavši:

- Krdžalić ide na operaciju koljena, Iliev ima kartone, Mehmedović je dobio udarac, nije tri dana trenirao, vidjet ćemo hoće li konkurisati.

Na pitanje da li je razgovorao sa Ismirom Mirvićem i da li je Almedin Ziljkić protjeran iz ekipe, odgovorio je diplomatski.

- Sve što je za javno, rješavamo preko PR službe. Stvari u svlačionici se rješavaju tamo. Nakon Zvijezde smo pričali sa predsjednikom, dobili smo podršku. Sve ostale stvari ko će igrati, sutra ćete sve vidjeti. Ne perem veš u javnosti - objasnio je Rožman, navodeći da ne traži alibi i da ne bježi od odgovornosti:

- Da ne vjerujem, ne bih bio ovdje. Ne bježim od odgovornosti. Lagao bih kada bih rekao da je samopouzdanje na visokom nivou. Pozitivan rezultat može nam puno toga vratiti - naglasio je Rožman.

Meč na Koševu igra se od 18.30 sati, uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a glavni sudija je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

0J4A4351.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.