open-navfaktor-logo
search
Vječiti derbi
Rožman i Bašić su stari znanci: Na Koševu šesti duel, ko je uspješniji?
Simon Rožman i Nermin Bašić, treneri Sarajeva i Željezničara, poznaju se iz Slovenije i predstojeći vječiti derbi na Koševu bit će im šesti put da su na suprotnim stranama.
03.10.2023. u 17:23
get url
text

Bašić će sjediti na klupi Želje protiv Sarajeva iako je svoj mandat poslije pobjede nad Širokim Brijegom stavio na raspolaganje. Upravni odbor kluba s Grbavice ukazao mu je povjerenje i odbio njegovu ostavku.

Ukupno su Rožman i Bašić bili šest puta jedan naspram drugog, a dva trenera imaju po dvije pobjede, dok je jedan njihov duel završen remijem.

Prvi put Rožman i Bašić susreli su se 17. marta 2019. godine. Bašić je trenirao Goricu, Rožman Domžale, a bh. trener izašao je kap pobjednik rezultatom 2:1.

U narednom duelu, 5. marta 2022. treneri su promijenili klubove, a duel Rožmanovog celja i Bašićevog Radomlja okončan je rezultatom 0:0.

U maju 2022. Bašić je s Radomljem pobijedio Rožmanovo Celje rezultatom 2:1.

Posljednja dva dvoboja pripala su slovenskom stručnjaku.

Rožman je kao strateg Domžala nadmudrio Bašićevo Radmlje pobjedom 3:1 u septembru 2022., a u novembru iste godine Rožman je s Domžalama ostvario i gostujući trijumf protiv Bašićevog Radomlja rezultatom 2:0.

Bašić je već vodio Želju u jednom duelu protiv Sarajeva. U maju ove godine na Koševu je završilo rezultatom 2:2. Bordo tim je s klupe predvodio Mirza Varešanović.

Simon Rožman će debitovati u vječitim derbijima.

Sarajevo i Željezničar snage u nedjelju, osmog oktobra, s početkom u 20.30 sati.

Bordo tim nakon osam odigranih utakmica ima 16 bodova i drugi je na tabeli, dok je Željo sedmi sa 12 bodova i utakmicom više.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.