open-navfaktor-logo
search
Zrinjski protiv Legije
Rendulić: Imamo veliku prednost, naš je cilj zakomplicirati cijelu grupu
Fudbalere Zrinjskog u četvrtak od 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom čeka treći meč grupne faze Konferencijske lige.
25.10.2023. u 13:40
get url
text

U Mostaru gostuje varšavska Legija koja kao i Zrinjski, ali i AZ Alkmaar i Aston Villa, ima tri boda na kontu.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić kazao je kako je raspoloženje u Zrinjskom uvijek dobro, naročito kad se ono tiče evropskih nadmetanja.

- Jedva čekamo sutrašnju utakmicu, drago nam je da je dočekujemo u dobrom rasploženju.

- Nestvarno je da smo poslije dva kola prvi, ali to je činjenično stanje. Imamo jako dobru situaciju. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, Legija je odlična ekipa, koja istina u posljednje vrijeme nije u nekom rezultatskom stanju, ali sve utakmice koje su izgubili mogle su otići i na drugu stranu - rekao je Rendulić.

On dodaje da Zrinjski želi držati grupu neizvjesnom do posljednjeg kola.

- Očekujem da pružimo kvalitetnu igru. Naš cilj je uvijek isti. Idemo pobijediti. Imamo veliku prednost što smo psihološki rasterećeni. Nama je ovo bonus plus. Ako dobijemo, a nadamo se da hoćemo, zakomplicirat ćemo cijelu grupu. To i jest naš cilj, da držimo neizvjesnost do posljednjeg kola - poručio je trener Zrinjskog i dodao je je Andrija Balić virozan, da Mario Tičinović ima problema s leđima, ali da se stanje popravlja i da se nada da će biti u mogućnosti da krene od starta.

Još jednom se osvrnuo na poljski tim koji ne nanizao četiri poraza u svim takmičenjima.

- Legija je izuzetno dobra ekipa i zadnji rezultati zavaravaju. Oni nisu odraz njihove snage. Ekipa koja kod kuće dobije Aston Villu i koja, kao i mi, ima tri boda, sigurno da ima ogroman kvalitet. Posljednje tri-četiri utakmice nisu u dobrom rezultatskom stanju. Svaka ekipa ima uspona i padova tokom sezone i ništa to ne mijenja moje mišljenje o njima - zaključio je Rendulić.

Ofanzivac Mario Ćuže ističe da je ovo još jedna historijska sezona Zrinjskog.

- Znamo da je Legija dobra ekipa, ali tu će se i nas nešto pitati. Dokazali smo dosad u evropskim utakmicama da se možemo nositi sa svima. Sigurno ćemo ići na pobjedu. Analizirali smo Legiju, vidjeli gdje ih možemo uhvatiti na neku pogrešku. To je na nama da sutra prezentiramo na terenu, da damo sve od sebe od prve minute i nadamo se dobrom rezultatu - rekao je Ćuže.

Meč Zrinjskog i Legije zakazan je za 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.