open-navfaktor-logo
search
Trener i junak Zrinjskog
Rendulić i Senić komentarisali veliku pobjedu u Armeniji
Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su gostujuću pobjedu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv armenskog Urartua rezultatom 1:0, a pogodak odluke postigao je Matej Senić u 89. minuti.
11.07.2023. u 20:52
get url
text

Velika je to prednost za Mostarce uoči revanša koji se igra za sedam dana na stadionu Pod Bijelim brijegom. Svjestan je toga i Krunoslav Rendulić, trener bh. prvaka.

- Čestitam igračima na jako dobroj predstavi, pogotovo prvo poluvrijeme i na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme smo kontrolisali događaje na terenu i šteta što nismo zabili gol, a imali smo stvarno dobrih prilika za to.

Drugo poluvrijeme, ja bih rekao da je bilo tu negdje, podjednako do našeg gola. U analizi smo i naglasili da su oni loši na ubačaje sa strane. Ništa nije gotovo, prvo poluvrijeme smo dobili, ali ostaje i drugo poluvrijeme u Mostaru - kazao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Presretan zbog gola koji je donio pobjedu Zrinjskom bio je Matej Senić.

- Vjerovali smo od prve minute. Znali smo da neće biti lako jer vrijeme je bilo takvo kakvo je bilo. Ali, evo, prvo poluvrijeme je gotovo, dobili smo 1:0, idemo sada za Mostar, čeka nas revanš - kazao je Senić.

Revanš se igra 18. jula na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.