open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Reakcije iz Zrinjskog na poraz u Varšavi: Rendulić i Jakovljević se složili oko jednog
Fudbaleri Zrinjskog uknjižili su treći poraz, drugi od poljske Legije, u četvrtom kolu Konferencijske lige.
09.11.2023. u 21:02
get url
text

Mostarci su u Varšavi poraženi sa 2:0, a oba pogotka viđena su u prvom poluvremenu.

- Iskoristili su naše dvije greške, zabili dva gola i to je na kraju presudilo. Gol nas je presjekao i usmjerio utakmicu, još jedna greška poslije toga. Teško se vaditi protiv ekipe kao što je Legija. Došli smo od početka napasti, izašli smo visoko, to je dobro funkcioniralo do gola. Iz prvog udarca primite gol, teško se vratiti. Uspostavili smo ravnotežu, ali onda primimo pogodak iz penala - prvi su utisci Krunoslava Rendulića, trenera Zrinjskog, koji je govorio za Arenu Sport.

Na pitanje nedostaje li Zrinjskom evropskog iskustva, hrvatski strateg je odgovorio:

- Rekao bih da da. Legija igra svake godine Evropu, ima jako puno evropskih utakmica. Nismo još uvijek na tom nivou, na dobrom smo putu i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i da ćemo sljedeće godine bii još bolji i još konkurentniji.

Iskusni Slobodan Jakovljević čestitao je Poljacima na trijumfu.

- Moramo čestitati, bili su bolji. Primili smo naivno prvi gol. Više-manji iz polušansi smo primili pogotke. Legija je iskusna ekipa, trkačka ekipa.

I Jakovljević poput Rendulića smatra da je prednost Legije iskustvo igranja evropskih mečeva.

- Mogu da se složim jer to iskustvo je presudno, imaju više ovakvih utakmica, ali ne treba da tražimo alibi u tome.Ove godine smo napravili historijski uspjeh, nadam se da ćemo ponoviti i sljedeće godine da imamo više iskustva na ovakvim sitnim detaljima - kazao je Jakovljević.

Zrinjski poslije četiri kola ima tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.