open-navfaktor-logo
search
Bivši fudbaler
Rade Bogdanović opet u centru pažnje: Kad fudbaler izda ženu i porodicu, izdat će svakoga, u startu mu ne vjerujem
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Željezničara i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, sada radi kao TV komentator, a govorio je i o sukobu Nikole Petkovića i Nemanje Bjelice, te napad fudbalera na košarkaša u jednoj dečijoj igraonici.
06.02.2024. u 19:13
get url
text

- Moram da kažem da su i ti sportisti živa bića, koji se svakog dana susreću sa određenim životnim problemima. Ako aludiramo na to da su sportisti milioneri i bogataši, svi znamo da nije sreća para puna vreća. Sreću se sa hiljadu problema, nekad popusti koncentracija, ali je svjetski trend da su se, da ne kažem "osilili", ali da nisu primjer za mlade. Neću da kažem svi, ali ima ih. To je primitivno ponašanje - kazao je Bogdanović gostujući na TV Prva, prenosi Mondo, dodavši da poznaje i bogataše koji su u sportu zaradili veliki novac, ali su ostali skromni.

- Znam čovjeka koji je osvojio Lige prvaka, paruštine napravio, ima ženu, djecu, vozi se tramvajem i autobusom.

Govorio je i o svojoj porodici i kćerkama.

- Nisu se bavile sportom, odnosno jesu rekreativno, igrale su tenis sa drugaricama. Nisam insistirao. Nije sport lagan, bar ja tako mislim, a pogotovo nije za žene. Da bi bio vrhunski sportista potrebno je mnogo znoja, rada, odricanja, izgubite mladost, djetinjstvo...

Kad me pitate šta sam radio od 1982. do 1988. godine, samo sam trčao za loptom i išao u školu. Nije bilo provoda. Moje kćerke su bile autonomne, sve su odlučivale, šta će da studiraju, u koju će školu, zanimanje, nisam se miješao. Mislim da kada date djetetu slobodu i autonomiju odlučivanja, a pritom procijeniš da je kvalitetno, savjesno i disciplinovano, to je za mene veliki uspjeh.

Porodicu stavljam u prvi plan, jer mislim da je smisao mog i svačijeg života potomstvo, brak, porodica. Mi možemo na Maldive, ali šta mi to vrijedi ako nemam pred očima svoju djecu za trpezom, za stolom, u odnosima. Inače ljude procjenjujem prema porodici. O fudbalerima i sportu kad pričam, gledam kakav je ko. Kad on izda ženu i porodicu, izdat će svakoga. Normalno da mu u startu ne vjerujem - kazao je Bogdanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.