open-navfaktor-logo
search
Najteži rival
Prva reakcija na žrijeb baraža za EURO 2024: Savo Milošević (ne)zadovoljan
Protivnik fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj bit će Ukrajina.
23.11.2023. u 12:31
get url
text

VEZANI TEKST - Misimović: Bolje je što smo Ukrajince dobili u polufinalu, do nas je
 

Zmajevi nisu imali sreće u žrijebu, jer su dobili najtežeg mogućeg protivnika. Kuglice su nas mogle spojiti sa Finskom ili Ukrajinom, a na kraju smo dobili rivala kojeg nismo priželjkivali.

U polufinalu ćemo biti domaćini 21. marta, a dobra stvar je da bi i eventualno finale, 26. marta, trebali igrati na domaćem terenu. Pod uvjetom da eliminišemo Ukrajince.

- Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativna je što smo u polufinalu izvukli najjaču ekipu koja se nalazi ovdje, među ovih 12. I to će sigurno biti jako težak meč. Zanmo svi kvalitet Ukrajine. Mogla je vrlo lako da se kvalifikuje i kroz grupu.

S druge strane, imamo mogućnost da igramo kući i prvu i, nadam se, i drugu utakmicu, što jeste prednost u ovakvim utakicama. Tako da možemo biti umjereno zadovoljni. Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Evropsko prvenstvo. Znali smo da neće biti lako i da nije Ukrajina. Ovakav tip baraža je uvijek zahtjevan - kazao je Milošević iz Nyona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.