open-navfaktor-logo
search
Poraz u Ugljeviku
Prva reakcija iz Zrinjskog: Izgubili smo planirane bodove
Trener Zrinjskog Mario Ivanković čestitao je Zvijezdi 09 na pobjedi u meču 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je odigran danas u Ugljeviku.
04.12.2023. u 16:11
get url
text

VEZANI TEKST - Zvijezda 09 senzacionalno pobijedila Zrinjski, Borac jesenji prvak
 

Strateg Zrinjskog zaključio je da je trijumf fenjeraša protiv aktuelnog prvaka BiH na kraju zaslužen, a da je Zrinjski ostao bez planiranih bodova. 

Ostali su Mostarci i bez titule jesenjeg prvaka, s obzirom na to da Borac dva kola prije odlaska na pauzu ima plus sedam.

- Prvo poluvrijeme bilo smo nepovezani, vidi se da je umor uradio svoje. Nije mi jasno što smo u određenim trenucima bili čak i bez razloga nervozni, ali završilo je neriješeno uz praktički samo jednu našu stopostotnu šansu - rekao je Ivanković.

- Drugo poluvrijeme smo napravili dvije neshvatljive greške. Prva, primimo gol - vratimo se, onda poklonimo i drugi gol. Kasnije što smo htjeli nešto i na silu jednostavno nije ušlo u gol. Za tri boda smo morali i trebali puno više. Veliki poraz za nas, ostali smo bez planirana tri boda. Znali smo da neće biti lako, da Zvijezda ima kvalitetu, da će nekome otkinuti bodove, a to smo bili baš mi - dodao je on.

U narednom kolu Zrinjski igra gostujući meč protiv Širokog Brijega, a Zvijezda dočekuje Borac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.