open-navfaktor-logo
search
Mladi ofanzivac
Prošle polusezone postigao 15 golova: Bivši junior Sarajeva i Želje potpisao za Stupčanicu
Jahja Bajrić novi je fudbaler Stupčanice.
09.01.2024. u 11:19
get url
text

Bajrić je rođen 2004. godište. Nastupao je za juniore FK Sarajevo i FK Željezničar, a posljednji angažman je imao u FK Baton.

Jesenji dio sezone završio je kao najbolji strijelac Druge lige FBiH grupa Centar (treći rang takmičenja) sa 15 pogodaka.

Ima zabilježene nastupe za reprezentaciju Bosne i Hercegovine selekcije U-16 i U-18. 

Bajrić je treće pojačanje Stupčanice ove zime. Prije njega u Olovo su stigli ofanzivac Kemal Mujarić i golman Igor Rončević.

U zimskoj pauzi Stupčanicu su napustili Senad Selimović, Sedin Ljuca, Dejan Živoković, Mateja Božić, Eldin Džafić i Ajdin Mujkić.

Stupčanica drugoplasirani tim Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i pretendent za plasman u elitu, za proljetni dio sezone pripremat će se u Bosni i Hercegovini i Turskoj.

Tim iz Olova se okuplja 14. januara, dva dana poslije igrači će obaviti ljekarske preglede, a za 20. i 27. januar planirane su kontrolne utakmice.

Jednu kontrolnu utakmicu će igrati i 3. februara, a to će biti "generalka" pred utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega (10. februar).

Nakon duela sa Širokobriježanima, ekspedicija Stupčanice zaputit će se prema Turskoj, gdje će obaviti drugi dio priprema. Tim Dženana Zajmovića će u Antalyji imati ukupno tri provjere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.