open-navfaktor-logo
search
Serie A
Proradila bh. mašina za golove: Džeko dvostruki strijelac u drugoj pobjedi Rome
Fudbaleri Rome su večeras stigli do druge ovosezonske pobjede nakon što su na Olimpicu s 5:2 porazili Benevento, no domaći sastav nije tek tako lako stigao do pobjede.
18.10.2020. u 22:42
get url
text

Novajlija u Rim nije stigao braniti se, što je potvrdio poslije pet minuta igre kada je Caprari pogodio za 0:1 poslije asistencije Foulona.

Domaćem sastavu trebalo je više od 25 minuta da susret vrati u egal, a Vučici je to uspjelo u 31. minuti kada je Pedro dodavanje Pellegrini pogodio za 1:1.

Samo četiri minute kasnije Rimljani su stigli do totalnog preokreta. Mkhitaryan je proigrao svog kapitena koji trese mrežu gostiju za 2:1. Prvjenac u novoj sezoni bio je 107. pogodak Dijamanta u dresu Rome, zahvaljujući kojem se osamostalio na četvrtoj poziciji liste.

Roma je u sudijskoj nadoknadi poveća prednost golom Mkhitaryan, no ovaj pogodak Rome je poništen nakon intervencije VAR-a.

Drugo poluvrijeme bilo je bogatije, makar kada je o golovima riječ.

Novajlija je u 55. minuti stigao do izjednačenja. Lapadula je promašio penal, no imao je sreće pa mu se lopta odbila u noge poslije intervencije Mirantea, pa ju iz drugog pokušaja pospremio u mrežu.

U 67. minuti Veretout je s bijele tačke vratio prednsot Romi, da bi Džeko u 78. minuti potvrdio da ulazi u golgetersku formu pogotkom za 4:2.

Pobjedu Rome u finišu susreta ovjerio je Peres u 89. minuti.

Trijumf Vučice stigao je u pravo vrijeme, baš kao i golgeterska forma Dijamanta, s obzirom da njegov tim već ove sedmice očekuje utakmica prvog kola Evropske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.