open-navfaktor-logo
search
Dubioza kluba
Propadanje: Prije nekoliko godina evropska senzacija, sada nemaju dovoljno igrača za meč
Malaga danas i Malaga prije šest godina. Razlika je drastična.
09.10.2019. u 08:15
get url
text

Špansku Malagu je prije svega šest godina nekoliko sekundi dijelilo od polufinala Lige prvaka. Odličan tim je sa klupe predvodio Manuel Pellegrini, a na terenu su bili Demichelis, Isco, Javier Saviola...

Rival u četvrtfinalu bila im je Borussija Dortmund. Prvi meč okončan je bez pogodaka, a u revanšu su Španci vodili sa 2:1 do 91. minute. Međutim, u šokantnoj završnici Reus je izjednačio na 2:2, što je bio rezultat koji je odgovarao Malagi, ali u 93. minuti Santana je postigao i treći gol za Nijemce, koji su na kraju otišli i do finala.

Uprava Malage je u isto vrijeme radila očajan posao. Klub je 2013. godine bio u minusu 100 miliona eura. UEFA je prvo izbacila Špance iz evropskih takmičenja, a španski Savez prijetio je izbacivanjem u niži rang.

Malaga je morala prodati najbolje igrače, iz sezone u sezonu je tonula, da bi prošle godine u zadnjem kolu ispala iz elite nakon 10 godina.

Malaga danas i Malaga prije šest godina. Razlika je drastična.

U subotu bi ovaj tim u 11. kolu španske Segunde trebao dočekati Cadiz, ali odigravanje meča je upitno zbog bizarnog problema.

Zbog povreda i reprezentativnih okupljanja, Malaga za taj meč može računati na 12 igrača, od kojih neki nisu spremni, pa postoji bojazan da ne mogu skupiti ni prvu jedanaestoricu.

Iz kluba su poslali zahtjev Savezu u kojem traže odgodu meča, odnosno promjenu termina. Ukoliko iz krovne kuće španskog fudbala stigne odbijenica, teško je povjerovati da bi mogli ostati neporaženi.

Malaga je nakon 10 kola na 19. mjestu, što je pozicija koja vodi u niži rang takmičenja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.