open-navfaktor-logo
search
Giovani Simeone
Prije pet godina srušio Napolijeve snove o scudettu, sada osvojio titulu sa njima
Život piše čudne romane. Giovanni Simeone, argentinski napadač i sin proslavljenog trenera Diega Simeonea, nekoliko godina ranije uništio je Napolijeve snove o tituli, a sada s njima slavi scudetto.
09.05.2023. u 12:27
get url
text

Argentinac je prije pet godina nosio dres Fiorentine. U duelu 35. kola Serie A ekipa Napolija gostovala je u Firenzi ekipi Fiorentine, gdje joj je trebala pobjeda da preskoče vodeći Juventus.

Stara dama je imala samo bod prednosti nad timom iz Napulja i morala je na teško gostovanje kod Intera.

VEZANI TEKST - Čekali 33 godine: Napoli prvak Italije

Međutim, Juventus je neokrznut prošao kroz gostovanje u Milanu te je Napoli bio na potezu.

Sve do gostovanja u Firenzi, bio je u sjajnom nizu - čak 30 ligaških utakmica nije izgubio na gostujućem terenu, ali onda se dogodila prava katastrofa.

Napoli je poražen 3:0, a na tom susretu je zablistao Simeone koji je zabio hat-trick i tako uništio napuljske snove o scudetu. Juventus je pobjegao na četiri boda i tri kola prije kraja imao je veliku prednost.

Simeone je nakon toga otišao u Cagliari pa Veronu, koja ga na početku ove sezone posuđuju Napoliju.

U Serie A je postigao tri pogotka ove sezone, a puno efikasniji bio je u Ligi prvaka, gdje je za zabio četira gola u sedam susreta.

Podsjetimo, prošli četvrtak remijem na gostovanju kod Udinesea (1:1) u 33. kolu Serie A, fudbaleri Napolija osigurali su titulu prvaka Italije. Prvu nakon 33 godine posta.

Četiri kola prije kraja Napoli ima nedostižnih 17 bodova prednosti ispred Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.