open-navfaktor-logo
search
Slavlje u Tuzli
Predsjednik Slobode poslije najveće ovosezonske pobjede ušao u svlačionicu, a onda je nastao lom...
Sloboda je ove sezone nanizala devet pobjeda, a nema sumnje da je ova deveta, protiv starog sportskog rivala Željezničara, definitivno najveća, ali i najslađa.
28.09.2023. u 21:47
get url
text

Tuzlaci su izborili plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine na prepunom Tušnju pobjedom protiv gostiju iz Sarajeva rezultatom 1:0.

VEZANI TEKST - Nalić: Taktička perfekcija, ponosan sam, navijače ne možeš lagati
 

Do trijumfa je tim Zlatana Nalića došao "bombom" Tarika Kapetanovića u 83. minuti. A da Slobodi ove sezone nekako sve ide od ruke pokazuje i slučaj Kapetanović. On je ovog ljeta sa Tušnja otišao u Sarajevo za 80.000 KM, ali se brzo vratio na posudbu. Sudbina je htjela da večeras pogodi upravo protiv Želje.

- Sloboda je drugarstvo - poručuje sa društvenih mreža iskusni Muharem Ćivić, a u gradu soli definitivno će se večeras slaviti do kasno u noć.

Prava ludnica u svlačionici Slobode nastala je kada se pojavio predsjednik Senad Mujkanović. On je došao do kapitena Saida Husejinovića, čestitao mu, a onda i poveo navijanje.

- Niko, niko, samo Sloboda - orila se prepoznatljiva pjesma Rudarskom 2.

- Bit će plaća, bit će premija - uzvikivali su igrači Slobode.

U Slobodi se nakon Želje okreću narednoj utakmici protiv Mladosti, Prvoj ligi FBiH i zacrtanom cilju, a to je povratak u elitu. Kup BiH svakako je na "stand by" do februara naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.