open-navfaktor-logo
search
Tanović optimista
Predsjednik FK Željezničar: Čvrsto vjerujemo da opstanak neće doći u pitanje, iako to sada ne izgleda tako
AUTOR: Autor: Faktor/Sport1
04.04.2024. u 10:48
get url
text
FOTO: Adem Ćatić/FKŽ
FK Željezničar nalazi se u teškoj rezultatskoj krizi. Tim sa Grbavice je na 11. mjestu na tabeli sa 23 osvojena boda, koliko ima i desetoplasirani Tuzla City.
U subotu, dan nakon poraza od Veleža na Grbavici (0:1) kompletan Upravni odbor kluba na čelu sa predsjednikom Jusufom Tanovićem ponudio je ostavke, a Skupština je zakazana za 8. april.
Jusuf Tanović, predsjednik Želje, u razgovoru za Sport1 govorio je o aktuelnoj situaciji na Grbavici.
Jedno od pitanje bilo je i postoji li strah da se može desiti najgori scenarij kada je u pitanju borba za opstanak?
- Ja duboko vjerujem da smo uradili sve što smo mogli u datom momentu. Imenovali smo, pored mnogo kandidata, iskusnog i respektabilnog trenera, osigurali mu kvalitetne igrače i pripreme, svu logistiku koja je potrebna za funkcionisanje. I dalje tvrdim, a to je stav kompletnog Upravnog odbora, da imamo tim koji bi, po svakom bitnom kriteriju, trebao biti na puno boljoj poziciji na tabeli - kazao je Tanović za Sport1, dodavši:
Zato čvrsto vjerujemo, svi zajedno, da opstanak neće doći u pitanje, iako to sada ne izgleda tako. I opet ću se vratiti na ono što smo pričali na početku. Kako ima naših zasluga u dobrim stvarima poput vraćanja dugova i stabilizacije kluba, tako postoji i odgovornost zbog loših rezultata. I ne bježimo od toga niti jednog momenta. Ali jednako tako mi nismo ti koji treniramo, koji dajemo pogotke ili branimo naš gol. Mi smo se potrudili da osiguramo sve potrebne uvjete. Ali fudbal je kolektivni sport i svako od nas i svi segmenti kluba moraju snositi svoj dio odgovornosti - rekao je Tanović.
Kompletan razgovor sa prvim čovjekom Plavih, koji je ponudio ostavku, možete pročitati na Sport1.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.