open-navfaktor-logo
search
Apel navijačima
Pred derbi na Koševu Sarajevo izdalo važne informacije
FK Sarajevo danas će protiv Željezničara odigrati 150. derbi utakmicu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhaović - Hase" sa početkom u 20.30 sati.
08.10.2023. u 13:09
get url
text

Zbog očekivanog velikog broja posjetilaca i specifičnosti utakmice, klub sa Koševa izdao je važne informacije za sve one koji će danas biti na našem najvećem stadionu.

- Kapije na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" bit će otvorene od 18.30 sati. Oko stadiona bit će postavljene ograde za vršenje pretkontrole gdje će se obavljati i fizički pregled. Prolazak pretkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ili sezonsku ulaznicu za utakmicu. Validnost ulaznice kontrolisat će se na više pretkontrola.

Na stadionu će biti otvoreni sljedeći ulazi:

tribina SJEVER "Vedran Puljić" - D2, D3, D4

tribina ISTOK - C1, C2, C5, C6

tribina ZAPAD - A3, A4 PRESS ULAZ, A5, A6, A7, A8

Parking ispred istočne tribine neće biti u funkciji, te molimo sve posjetioce da vozila ostave na obližnjim parking mjestima.

Ulaznice je moguće kupiti na svim FKS Official prodajnim mjestima: Ferhadija 12 - 20 sati, Titova 13 - 20.30, Aerodrom 10 - 20, Koševo 13 - 20.30. Online na web shopu do 18.30 sati.

Domaći navijači morat će ostati na stadionu 15 minuta nakon završetka utakmice, sve dok gostujući navijači ne napuste južnu tribinu.

Privremena obustava saobraćaja bit će na snazi od 16 do 23 sata u ulici Patriotske lige do ulice Betanija.

Fudbalski Klub Sarajevo apeluje na sve navijače da se pridržavaju navedenih uputa, te da se izbjegne korištenje pirotehničkih sredstava za vrijeme susreta - saopćeno je iz FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.