open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Poznato ko će voditi Zrinjski protiv AZ Alkmaara: "Imamo dosta problema"
Fudbaleri Zrinjskog u nedjelju su u Gabeli savladali GOŠK sa 5:1 u meču 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali nisu imali vremena za odmor.
28.11.2023. u 11:29
get url
text

Mostarci su već počeli razmišljati o duelu 5. kola Konferencijske lige koji će odigrati u četvrtak protiv AZ Alkmaara.

Mario Ivanković vodit će Plemiće sa klupe i u Nizozemskoj, a nakon što je, privremeno, naslijedio Krunoslava Rendulića ostvario je dvije pobjede (Široki Brijeg 3:1, GOŠK 5:1).

Pomoćnik selektora Save Miloševića, koji je sam priznao da je u reprezentaciju dospio po nacionalnom ključu, govorio je o zdravstvenom biltenu pred evropski meč i očekivanja od ovog duela.

- Još ne znamo šta će biti sa Čanađijom koji ima neku bol u koljenu. Memija je dobio virozu i vjerovatno otpada za Nizozemsku. Mali Sablić je jučer na treningu povrijedio zglob. Ali ima nas. Skrpit ćemo nešto što se kaže i idemo odigrati što bolju utakmicu - kazao je Ivanković dodavši:

- Imamo dosta problema. Kada gledamo ovako ima nas mnogo, čak i previše, ali kada dođe utakmica, stvarno je u konkurenciji mali izbor. Pogotovo na tim nekim mjestima, jer nemamo adekvatne zamjene na stoperskim pozicija (u Nizozemsku idu samo dvojica stopera).

O očekivanjima u meču sa Alkmaarom, strateg Zrinjskog je kazao:

- Svi znamo šta se desilo u prvoj utakmici, kada smo ušli bojažljivo. AZ opasan, rastrčan, igra u dubinu, imaju opasnog špica, Grka koji zabija iz svih situacija. Ako ih pustimo da rade šta hoće, imat ćemo velikih problema. Ali smo u drugom poluvremenu prve utakmice ušli goropadno, pokazali smo da i mi znamo igrati s više želje, volje, htijenja... Ali najviše vjere u sebe da mi možemo nešto napraviti. Onda ste vidjeli da se i u njih uvukla panika. Zabiješ jednoj takvoj ekipi četiri gola i to nakon što gubiš 0:3 u prvom poluvremenu. To nam treba biti putokaz za utakmicu prekosutra. Jednostavno da vjerujemo u sebe, da izađemo i odigramo maksimalno 90 minuta, pa šta nam to donese - zaključio je Ivanković.

Zrinjski nakon četiri kola ima tri boda i samo teretske šanse za prolaz dalje (moraju ostvariti dvije pobjede i da se poklope drugi rezultati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.