open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 21. kolo
Posušaci nastavili sjajnu seriju, srušili i Velež
Fudbaleri Posušja savladali su Velež sa 1:0 u prvom meču nedjeljnog programa 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
03.03.2024. u 15:52
get url
text

Domaći su zaprijetili već u 3. minuti, ali Pavković niej bio precizan na ubacivanje Lučića. U istoj minuti neugodno je bilo i ispred gola Posušja. Vjetar je promijenio smjer lopte nakon ubacivanje Halilovića, ali domaći golman izbija loptu u korner. 

Dvije minute kasnije Pavković šutira pored gola, a isti igrač je imao i najbolju priliku u prvom dijelu u 29. minuti. Izašao je oči u oči sa Hadžikićem, ali golman Veleža je uspio zaustaviti njegov pokušaj.

Ipak, spasa za goste nije bilo u 43. minuti. Pavković je sve uradio sam, oslobodio se Zvonića i pogodio suprotni ugao, a lopta od stativu odbila u mrežu.

U nastavku meča Hadžikić je u dva navrata zaustavio pokušaj igračima Posušja, ali njegove sjajne odbrane Rođeni nsiu naplatili, jer ofanzivci nisu uspjeli da opasnije zaprijete golu Posušja.

Posušje je tako prekinulo Veležov niz od deset utakmica bez poraza. S druge strane domaći su potvrdili da su u sjajnoj formi na startu proljetnog dijela sezone. 

Rezultat

Posušje - Velež 1:0 (Pavković 43) 

Tabela

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.