open-navfaktor-logo
search
27-godišnji napadač
Postiže pogodak svakih 106 minuta: Ovaj fudbaler je tajno oružje Simona Rožmana
E. B.
11.03.2024. u 10:09
get url
text
FOTO: FK Sarajevo
Fudbaleri Sarajeva u posljednje vrijeme ne bilježe dobre rezultate. Bordo tim nije slavio na posljednjih pet ligaških mečeva (četiri vezana poraza i remi).
Za vikend je Sarajevo na Koševu dočekalo Igman. Izabranici Simona Rožmana do 86. minute gubili su 0:2, ali su se sa dva brza pogotka uspjeli vratiti i doći do boda. 
Jedan od pogodaka za Bordo tim postigao je Hamza Čataković. 27-godišnji napadač je tako došao do svog šestog pogotka ove sezone u Premijer ligi.
Zanimljivo je da Čataković ove sezone svega pet mečeva u PLBiH počeo kao starter, dok je ostalih 17 duela ušao sa klupe. Pretežno je mijenjao prvog izbora u napadu Renana Oliveiru, ili je eventualno ulazio kada je Sarajevo "ganjalo" rezultat.
U dosadašnjem toku sezone u elitnom rangu BiH fudbala upisao je "svega" 654 minute.
Ako bi gledali statističke parametre, Čataković se u listu strijelaca upisuje svakih 106 minuta!
I Bordo tim ulaskom Čatakovića u igru skoro svaki meč izgleda bolje, tako je i bilo i na posljednjem meču protiv Igmana. Bez sumnje, napadač rođen u Cazinu je tajno oružje trenera Rožmana. 
Pred FK Sarajevo slijedi borba za plasman u Evropu. Da li će u narednom periodu Čataković dobiti prednost kao starter ispred Oliveire koji je ispao iz forme, ostaje da vidimo.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.