open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Posljednje kolo u 2023. godini: Borac (ni)je nepobjediv
Večerašnjom utakmicom na Mokrom docu između Posušja i Borca počinje 18. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, posljednje u 2023. godini.
15.12.2023. u 08:28
get url
text

Borac djeluje nepobjedivo, u nevjerovatnoj je seriji i jedini poraz koji je tim Vinka Marinović pretrpio ove sezone bio je onaj na Grbavici protiv Željezničara u trećem kolu (12. august 2023).

Banjalučani u Posušje dolaze u seriji od pet pobjeda u svim takmičenjima.

- Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Motiv više nam je i prilika da sa novom pobjedom postavimo novi premijerligaški rekord po broju osvojenih bodova u jesenjem dijelu sezone. Dat ćemo sve od sebe da to uradimo i da u najboljem mogućem raspoloženju odemo na zimsku pauzu - rekao je prvotimac Borca Damir Hrelja.

I Posušaci, uprkos određenim kadrovskim problemima, žele na pozitivan način okončati godinu.

- Protiv Borca očekujemo tešku utakmicu, kao i svaku do sada u prvenstvu. Znamo da utakmica neće biti posebno lijepa i gledljiva, ali želimo dati sve od sebe kako bismo na pozitivan način završili ovu posljednju utakmicu u polusezoni. Za nas je svaka utakmica ista bez obzira na ime protivnika, na nama je da radimo i pokušamo izvući maksimum iz svake utakmice koja dolazi - kazao je defanzivac Branko Vrgoč.

Utakmica na Mokrom docu igra se od 18 sati. Glavni sudija ove utakmice je Benjamin Deljković iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici su Damir Lazić iz Brčkog i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.