open-navfaktor-logo
search
Sramotan udarac za fudbal
Poslao sudiju u bolnicu: Uhapšen predsjednik kluba za koji nastupaju bh. fudbaleri
Poslije skandaloznog napada na arbitra Halila Umuta Melera uhapšene su tri osobe, među kojima je i Faruk Koca, predsjednik Ankaragučua za koji nastupaju bh. fudbaleri Nihad Mujakić i Andrej Đokanović.
12.12.2023. u 09:18
get url
text

Predsjednik turskog superligaša Ankaragucua Faruk Koca udario je fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera na terenu nakon posljednjeg zvižduka na utakmici protiv Rizespora.

Turski ministar pravde Yilmaz Tunc saopćio je na društvenim mrežama da nadležno tužilaštvo vodi istragu o svim detaljima incidenta.

- Osumnjičeni F.K, S.Y.S. i K.C. su uhapšeni od strane nakon saslušanja pred Glavnim javnim tužilaštvom u Ankari Zapad, zbog krivičnog djela "povređivanje javnog službenika na sportskom terenu zbog javne dužnosti koju je obavljao". Za osumnjičene je iz videoanalize utvrđeno da su izašli na teren na kraju utakmice i nasrnuli na sudiju - naveo je resorni turski ministar Tunc.

VEZANI TEKST - Sudija brutalno nokautiran: Prekinuto tursko prvenstvo, odgođene sve utakmice
 

Ankaraguču i Rizespor su u u 15. kolu Super lige Turske u Ankari remizirali 1:1, a Koca je nezadovoljan suđenjem Melera na kraju meča odlučio da se fizički obračuna sa glavnim sudijom.

Sudija Meler je od zadobijenog udarca pao na tlo. Nakon što je uspio doći do svlačionice, prebačen je u bolnicu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Turske Mehmet Buyukeksi najoštrije je osudio napada na sudiju i najavio oštre kazne za vinovnike.

- Ovo je sramotan udarac za turski fudbal. Svi koji su umiješani u ovaj incident platit će cijenu - kazao je Buyukeksi.

On je također dodao da su utakmice u svim ligama odgođene na neodređeno vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.