open-navfaktor-logo
search
Avionska nesreća
Porodica argentinskog fudbalera želi istinu o pogibiji Emiliana Sale
Prošlog mjeseca objavljen je izveštaj u kojem je navedeno da su se obojica ugušili ugljen monoksidom
03.09.2019. u 23:56
get url
text

Porodica fudbalera Emiliana Sale, koji je u januaru poginuo u avionskoj nesreći, saopćila je da će uraditi sve kako bi se otkrila istina.

Argentinski napadač putovao je iz Nantesa u Cardiff, kada je njegov avion pao u La Mans, a osim njega poginuo je i pilot David Ibbotson.

Prošlog mjeseca objavljen je izveštaj u kojem je navedeno da su se obojica ugušili ugljen monoksidom prije nego što se avion srušio.

- Porodica Emiliana Sale razmatra naredni potez i uradit će sve što je moguće kako bi osigurala da se otkrije istina užasnog incidenta, kako nijedna porodica ne bi morala da prođe kroz iste muke. Da David Merns nije locirao avion, Emilianovo tijelo možda nikada ne bi bilo pronađeno i potencijalni značaj trovanja ugljen monoksidom nikada ne bi bio otkriven - navodi se u saopćenju, prenijeli su britanski mediji.

Fudbalerova porodica je razočarana izveštajima nadležnih, a posebno jer se odustalo od zvanične potrage za avionom.

- Porodica se i dalje nada da će joj istraga dati odgovore o Emilianovoj smrt i da će se sigurnost vazdušnog saobraćaja poboljšati, uključujući i sprječavanje sličnih smrti u budućnosti. Nadaju se da njihova vjera u englesko pravosuđe nije izdana - piše u saopćenju Saline porodice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.