open-navfaktor-logo
search
Oprečni stavovi
Pomoćnik protiv selektora: Ivankoviću smiješne tvrdnje, Miloševiću glavni uzrok blamaže
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine ustvrdio je da je vjerovatno on najveći krivac i odgovorna osoba za sve što se desilo u utakmici protiv Portugala, a desio se potop kakav BiH ne pamti od 1998. godine i prijateljske utakmice s Argentinom.
17.10.2023. u 21:16
get url
text

Milošević je dalje naveo da je premalo vremena tu, da slijedi analiza, da nismo bili na maksimumu i da očigledno nemamo dovoljan energetski kapacitet da odigramo dvije utakmice u tri dana.

Isto je tvrdio i selektor koji je počeo kvalifikacije na klupi BiH - Faruk Hadžibegić. Zmajevi su na startu kvalifikacija odigrali dobar meč protiv Islanda i pobijedili u Zenici, a tri dana poslije na teren u Bratislavi protiv Slovačke je istrčala ista ekipa koja je pala bez ispaljenog metka i koja je glat poražena 2:0.

Uoči puta u Lihtenštajn na jednoj od konferencija za medije, pitanje da li je BiH u stanju igrati dva meča u tri dana postavljeno je treneru u stručnom štabu Zmajeva Mariju Ivankoviću.

- Mislim da je smiješno pričati da nemamo kapacitet, s obzirom na to da 99 posto naših igrača igra standardno, neki čak i Evropu, znači svaki treći dan. Mislim da njima nije problem u tri dana odigrati dvije utakmice - kazao je tada Ivanković.

Zmajevi su protiv Lihtenštajna i Portugala igrali s istom startnom postavom i istim sistemom igre.

BiH više nama ni teoretske šanse da se kroz kvalifikacije plasira na EURO. Do kraja ciklusa BiH će u novembru gostovati u Luksemburgu i ugostiti Slovačku.  Jedina šansa za plasman na EP je baraž koji se igra u martu naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.