open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Plavi opet kući praznih ruku: Džoker Zrinjskog sredio Želju u Mostaru
Autor: Faktor
16.03.2024. u 17:55
get url
text
Haračić propustio najbolju šansu za Želju
Haračić propustio najbolju šansu za Želju
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR
Fudbaleri Željezničara i 12. put ove sezone sa gostovanja se vraćaju praznih ruku.
Plavi su danas Pod Bijelim brijegom poraženi od Zrinjskog rezultatom 2:0, a prema viđenom na travnjaku zaslužili su (barem) bod.
Domaći tim ne igra onako kako su njegovi navijači navikli, a danas po teškim uvjetima u Mostaru nisu uspjeli stvoriti izgledne prilike pred golom Vedada Muftića.
Željo je prvi zaprijetio. Cocalić je nakon centaršuta Boljevića pobjega svojim čuvarima i šutirao glavom, ali pored gola.
Prvu šansu Zrinjski je imao u 16. minuti. Centirao je Memija, Malekinušić sa druge stative pravo u Muftića.
I to je otprilike bilo sve u prvom dijelu, a vrijedi istaknuti da je tokom utakmice u Mostaru padala jaka kiša, što je znatno otežalo uvjete za igru.
Najbolju šansu na meču imao je Željo u 58. minuti, ali je Dženan Haračić istakao kandidaturu za promašaj sezone. Ispala je je odbrana Zrinjskog, Boljević je gurnuo Krpića u prazan prostor, ovaj nesebično uposlio Haračića, a napadač Plavih sa svega par metara zapucao loptu preko gola.
zrinjski-zeljo1
1 od 5
left-arrowright-arrow
U 79. minuti stigla je kazna. Šunjić je zavrnuo loptu, u Mulahusejnović skočio i uz pomoć stative pogodio za vodstvo Zrinjskog. Za golgetera Zrinjskog ovo je prvi premijerligaški pogodak od povratka u bh. elitu. On je sredinom sedmice pogodio i protiv Jedinstva u Kupu BiH. Vrijedi istaknuti da je korpulentni napadač Mostaraca zaigrao od starta drugog poluvremena kada je zamijenio Sabljića.
Deset minuta poslije meč je riješen. Ponovo je sve odlično odradio Mulahusejnović, pobjegao Cavniću i pronašao Ćužea na drugoj stativi koji je pospremio loptu u praznu mrežu.
Do kraja je Radinović u drugoj minuti nadoknade zaradio isključenje pa je Željo meč završio s igračem manje.
Vrijedi istaknuti da u Zrinjskom zbog povrede nisu mogli računati na Nemanju Bilbiju.
Ranije danas je Sloga rezultatom 3:1 savladala Tuzla City.
Od 20.45 sati na Koševu igraju Sarajevo i GOŠK.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.