open-navfaktor-logo
search
Bankovne garancije
Pisamce, a nije ljubavno: FSRS od Sloge traži 100.000 KM za nastup u Prvoj ligi RS-a!
Odgovorit ćemo na ovaj zahtjev, ali FIFA-i i UEFA-i, poručili su iz FK Sloga 
30.07.2019. u 13:54
get url
text

Fudbalski savez Republike Srpske poslao je dopis na adresu FK Sloga Gornje Crnjelovo u kojem je prošlogodišnjem polufinalisti Kupa BiH postavio rok da do petka osigura 100.000 KM, kao garanciju za nastup u Prvoj ligi RS-a!

Ovu informaciju objavio je klub na svojoj Facebook stranici, uz dopis koji su dobili iz FSRS.

- Potrebno je da u roku od tri dana, a najkasnije do 2. septembra do 16 sati FK Sloga dostavi sljedeće garancije: 1. Pismenu, potpisanu i ovjerenu izjava organa kluba o učestvovanju kluba u Prvoj ligi FS RS za kompletnu takmičarsku sezonu 2019/2020 i završetka učestvovanja u pomenutoj sezoni, zaključno sa posljednjim prvenstvenim kolom takmičenja Prve lige FSRS. 2. Bankarsku garanciju u iznosu od 100.000 KM za učestvovanje kluba u takmičenju Prve lige FSRS, a u skladu sa obavezom takmičenja u navedenom takmičenju po prednje navedenom, kako to previđaju Propozicije takmičenja Prve lige FSRS za takmičarsku sezonu 2019/2020 - piše u pismu koje je iz FSRS stiglo na adresu FK Sloga Gornje Crnjelovo.

Prvoligaš je odgovorio entitetskom Savezu, a saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Da li je ovo tarifa za igranje Prve lige? Upravo smo dobili pisamce od Fudbalskog saveza Republike Srpske. Nije ljubavno. Pročitajte i pogledajte u kakvom stanju (haosu) se nalazi Savez, liga i klubovi koji ih vode.

Neki dan smo došli na sastanak na koji su nas pozvali iz Saveza i saopćili im da ćemo igrati prvenstvo. Kažu, saznali su iz čaršijskih priča i od svojih ljudi iz Područnog fudbalskog saveza Bijeljina da možda nećemo. Ozbiljan pristup, nema šta.

Da li su zvali i neke druge klubove? Ikada? Da li su zvali ove što uđu u tu istu Prvu ligu, pa odustanu. I tako nekoliko puta. Nisu. Rekoše nam neki da valjda ne smiju.

Što ste nas pitali, ako nam ne vjerujete? Sad nam tražite garancije. Da li ste ih tražili i drugima?  Da li znate da se negdje ostavlja tako kratak rok (tri dana)?

Da li vi u nekim situacijama zaradite 100.000 maraka za tri dana? Ili ste nekima obećali da će igrati prvenstvo, a rekli im javiti za tri, četiri dana? I otkud baš 100.000 maraka?
Da li se to počelo javno licitirati, kalkulisati, kupovati, prodavati?

Odgovorit ćemo na ovaj zahtjev, ali FIFA-i i UEFA-i. Naš pravni tim sastavljen od pet advokata već je upoznat sa situacijom. Borite se za stolice kao za život, jer one očigledno i jesu vaš život.
Ima samo jedan problem. Borite se nečasno, gazite preko mrtvih i uništavate sport i mladost Republike Srpske - piše u saopćenju Sloge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.